Remember the name: Top 10 εμφανίσεις με Ντόντσιτς, Σαμπόνις και Πέτροβιτς!

Remember the name: Top 10 εμφανίσεις με Ντόντσιτς, Σαμπόνις και Πέτροβιτς!

Άρβιντας Σαμπόνις, Τόνι Κούκοτς, Ντράζεν Πέτροβιτς και τώρα… Λούκα Ντόντσιτς! Το Ευρωμπάσκετ του 2017 ολοκληρώθηκε, η Σλοβενία θριάμβευσε και το “next big thing” του Παγκόσμιου μπάσκετ πρόσθεσε το όνομα του δίπλα από ιερά τέρατα του αθλήματος

Remember the name: Top 10 εμφανίσεις με Ντόντσιτς, Σαμπόνις και Πέτροβιτς!
Η επόμενη μέρα του μεγάλου τελικού βρίσκει τους Σλοβένους να έχουν γράψει ιστορία και τον Λούκα Ντόντσιτς να συνεχίζει να ζει ένα μπασκετικό παραμύθι που αν όλα πάνε καλά θα έχει ακόμα πολλά κεφάλαια.

Το παιδί-θαύμα, όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος ο Γκόραν Ντράγκιτς, ολοκλήρωσε το τουρνουά με μέσο όρο 14.2 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ! Προσοχή, μιλάμε για έναν αθλητή που ενηλικιώθηκε μόλις τον περασμένο Φλεβάρη και παρά το νεαρό της ηλικίας του στάθηκε άξιος συμπαραστάτης στην πορεία της Σλοβενίας προς τα μετάλλια.

Στον απολαυστικό προημιτελικό απέναντι στην Σλοβενία μάλιστα ο Ντόντσιτς σταμάτησε στους 27 πόντους μαζί με 9 ριμπάουντ και κάποια… clutch τρίποντα. Η συγκεκριμένη επίδοση τον φέρνει μόνο 2ο στη λίστα με τις πιο παραγωγικές βραδιές όλων των εποχών για παίκτη μικρότερο των 20 ετών.

Το Eurohoops με αφετηρία το 1981 παρουσιάζει τις top 10 εμφανίσεις μιας λίστας που περιλαμβάνει ονόματα που “τρομάζουν” και αποδεικνύουν το μεγαλείο του Λούκα Ντόντσιτς. Το No.1 του draft για το 2018 μοιάζει αυτή τη στιγμή… καπαρωμένο!


Κλείσιμο
Άρβιντας Σαμπόνις (Ευρωμπάσκετ 1983)



Στο Ευρωμπάσκετ του 1983 ο Άρβιντας Σαμπόνις, ο πλέον ταλαντούχος ψηλός που αγωνίστηκε ποτέ στα Ευρωπαϊκά γήπεδα, φρόντισε να στείλει από πολύ νωρίς μήνυμα για όσα θα ακολουθούσαν στα επόμενα χρόνιας μίας λαμπρής καριέρας.

Ήταν 3 Ιουνίου όταν ο 19χρονος τότε Σαμπόνις έστησε το δικό του… πάρτι με τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στην Ολλανδία σημειώνοντας με 28 πόντους την κορυφαία εμφάνιση νεαρού παίκτη σε Ευρωμπάσκετ από το 1981 μέχρι σήμερα.

Για την ιστορία, ο χαρισματικός σέντερ ολοκλήρωσε τελικά τη διοργάνωση με μέσο όρο 17.7 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης