Σπουδαία πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ, ιστορική βραδιά για Καραμπάκ

Σπουδαία πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ, ιστορική βραδιά για Καραμπάκ

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση της Σλάβια και επέστρεψε στους ομίλους – Έγραψε ιστορία η Καραμπάκ με τους Αζέρους να παίρνουν για πρώτη φορά το εισιτήριο – Άνετες προκρίσεις για Λίβερπουλ, Σπόρτινγκ, ΤΣΣΚΑ

Σπουδαία πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ, ιστορική βραδιά για Καραμπάκ
Το παζλ των 32 ομάδων του φετινού Champions League ολοκληρώθηκε κι ο ΑΠΟΕΛ, όπως κι ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο «θρύλος» του Κυπριακού ποδοσφαίρου στάθηκε όρθιος στην Πράγα και άφησε έξω την Σλάβια (κάνοντας δώρο και στην Ελλάδα). Ιστορική βραδιά για την Καραμπάκ, καθώς το Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά θα έχει ομάδα στους ομίλους, μετά την πιο γλυκιά ήττα που γνώρισαν με 2-1 στην Κοπεγχάγη.

Σαρωτική η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0 στο 20’ της Χόφενχαϊμ και «καθάρισε», η Σπόρτινγκ μέχρι το 60’ τα χρειάστηκε αλλά έφυγε από το Βουκουρέστι με θρίαμβο και η ΤΣΣΚΑ δεν είχε προβλήματα κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις.

Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων

Κλείσιμο
Σλάβια Πράγας-ΑΠΟΕΛ 0-0
Η Σλάβια στα δύο πρώτα λεπτά είχε ισάριθμες ευκαιρίες να σκοράρει και να ελπίζει στην ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά από το 10’ και μετά ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την ισορροπία του και το ματς πήγε εκεί που ήθελε…

Οι Τσέχοι είχαν την υπεροχή, αλλά από ουσία μηδέν καθώς οι παίκτες του Δώνη είχαν απλώσει ένα απροσπέλαστο ανθρώπινο τείχος μπροστά από την περιοχή τους κι όταν έβρισκαν κάποιο χώρο εκεί ήταν ο Βάτερμαν…

Ο Ολλανδός ήταν ανίκητος και στο 89’ απογειώθηκε για να απομακρύνει τη μπάλα, ‘τελειώνοντας’ ουσιαστικά τα όνειρα των Τσέχων.

Λίβερπουλ-Χόφενχαϊμ 4-2 (10', 20' Τσαν, 18' Σαλάχ, 63' Φιρμίνιο - 28' Ουτ, 78' Βάγκνερ)
Για 20 λεπτά η Λίβερπουλ σκόρπισε τον τρόμο με αυτά που έκανε στο χορτάρι, πετυχαίνοντας τρία γκολ που έστειλαν… αδιάβαστη την Χόφενχαϊμ και μετέτρεψαν τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Οι Γερμανοί μείωσαν σχετικά νωρίς (29’), αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να βοηθήσουν στο να γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι το οποίο πρόσφερε συνολικά 6 γκολ με τους «κόκκινους» να επιστρέφουν κι αυτή μετά από μακρά απουσία στους ομίλους.

Κοπεγχάγη-Καραμπάκ 2-1 (45' Σανταντέρ, 66' Πάβλοβιτς - 63' Εντλόβου)
Οι Αζέροι ονειρεύονταν αυτή τη βραδιά πολλά χρόνια και εν τέλει τα κατάφεραν. Η Αστάνα δεν μπόρεσε χθες να κάνει την ανατροπή με την Σέλτικ, όμως η Καραμπάκ χάρις στο εκτός έδρας γκολ του Εντλόβου πήρε την πρόκριση στους ομίλους έχοντας κερδίσει με 1-0 στο Μπακού.

Η Κοπεγχάγη είχε την υπεροχή, αλλά δεν έκανε μεγάλες φάσεις, όμως ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα από το πουθενά στο 45’ όταν ο Σανταντέρ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σέχιτς.

Παρόλα αυτά οι Αζέροι στο β’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και τελικά το πέτυχαν στο 63’ με τον Εντλόβου που νίκησε τον Όλσεν. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Πάβλοβιτς με νέα κεφαλιά πέτυχε το 2-1 και το ματς έγινε ροντέο.

Οι Δανοί πίεσαν με νύχια και με δόντια για το γκολ της πρόκρισης, χωρίς να φτάσουν σε καθαρή ευκαιρία κι οι φιλοξενούμενοι με δάκρυα στα μάτια πανηγύριζαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γιουνγκ Μπόις 2-0 (45' Σενίκοφ, 64' Ντζαγκόεφ)
Στο πρώτο ματς οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι, αλλά έχασαν με ένα απίθανο αυτογκόλ στις καθυστερήσεις…

Σήμερα δεν έδειξαν να πιστεύουν στην ανατροπή κι η ΤΣΣΚΑ που ήταν καλύτερη πήρε στο ρελαντί την πρόκριση.

Ο Σενίκοφ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με την Γιούνγκ Μπόις εκεί να ρίχνει πετσέτα και στο 64’ ο Ντζαγκόεφ τελείωσε οριστικά τον αγώνα σκοράροντας το 2-0.

Στεάουα-Σπόρτινγκ-Λισαβόνας 1-5 (20' Τζούνιρο Μοράις - 13' Ντουμπιά, 60' Ακούνια, 64' Ζέλσον, 75' Ντοστ, 88' Μπατάλια)
Μετά το 0-0 της Λισαβόνας όλα ήταν ανοικτά στον επαναληπτικό αγώνα της Στεάουα με την Σπόρτινγκ και παρόλο που οι Πορτογάλοι χτύπησαν νωρίς (13’ Ντουμπιά), το εξίσου γρήγορο γκολ του Μοράις (20’) έβαλε φωτιά στον αγώνα.

Η Στεάουα πήρε τον έλεγχο κι ειδικά στο β’ ημίχρονο άρχισε να δημιουργεί μεγάλες φάσεις, αλλά οι Ρουμάνοι ενθουσιάστηκαν, ανοίχτηκαν και τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας τους κατασπάραξαν.

Ο Ακούνια στο 60’ κι ο Ζέλσον στο 64’ βρήκαν τους κενούς χώρους κι έκαναν το 1-3 για να ακολουθήσουν τα γκολ των Ντοστ, Μπατάλια που μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης