Βόλεϊ: Η Εθνική έχασε τα μπαράζ από τη Σλοβακία, παρά το 3-0 επί του Λουξεμβούργου

Βόλεϊ: Η Εθνική έχασε τα μπαράζ από τη Σλοβακία, παρά το 3-0 επί του Λουξεμβούργου

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε ουσιαστικά την υπερεκτίμηση της Ολλανδίας, όπου πάλεψε μόνο ένα σετ, ενώ Αυστρία και Σλοβακία την πήγαν στο ται μπρεικ

Βόλεϊ: Η Εθνική έχασε τα μπαράζ από τη Σλοβακία, παρά το 3-0 επί του Λουξεμβούργου
Η Εθνική ανδρών κέρδισε εύκολα 3-0 το Λουξεμβούργο, αλλά πήρε την τρίτη θέση με χειρότερη διαφορά σετ από την Σλοβακία και θα απουσιάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας 12 χρόνια μακριά από τη διοργάνωση.
 
Η ελληνική ομάδα πλήρωσε ουσιαστικά την υπερεκτίμηση της Ολλανδίας, όπου πάλεψε μόνο ένα σετ, ενώ Αυστρία και Σλοβακία την πήγαν στο ται μπρεικ. Έχασε ταυτόχρονα τεράστιες ευκαιρίες εύκολης επικράτησης απέναντι στις δυο προαναφερθείσες ομάδες, τις οποίες κέρδιζε 2-0, αναγκάσθηκε όμως να παίξει και στα δυο ματς σε πέμπτο σετ, με ευχάριστη και δυσάρεστη κατάληξη.
 
Κλείσιμο
O Kώστας Αρσενιάδης άφησε στον πάγκο τους τραυματίες Τζούριτς, Πρωτοψάλτη και ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ζουπάνι, Κουμεντάκη. Παρότι το ματς ήταν αδιάφορο, η Εθνική έπαιξε σοβαρά και πήρε το πρώτο σετ εύκολα με 25-19, αφού είχε από την αρχή το προβάδισμα και ξέφυγε με 18-11 χάρη σε άσο του Κουμεντάκη.
 
Στο δεύτερο σετ υπήρξε μια χαλάρωση και ένα μπλοκ στον Φράγκο, συν ένα άουτ του ίδιου παίκτη έφεραν μπροστά το Λουξεμβούργο με 13-14 με αποτέλεσμα την επιστράτευση του Πρωτοψάλτη. Γρήγορα αποκαταστάθηκε η τάξη, με άμυνες και επιθέσεις των Ανδρεάδη, Ζουπάνι, Κουμεντάκη για το 19-17, οι Λουξεμβούργιοι μείωσαν σε 24-23 για να τελειώσει το σετ ο Κουμεντάκης.
 
Στο τρίτο σετ με τον Τακουρίδη στη θέση του Πανταλέοντα από το 11-5, πήρε διαφορά από τη αρχή, το Λουξεμβούργο μείωσε σε 21-19, επιθέσεις όμως των Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη άνοιξαν τη ψαλίδα στο 23-19 για να τελειώσει το ματς 25-21 με χαμένο σερβίς του Λουξεμβούργου.
 
Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-21
 
Ελλάδα (Αρσενιάδης) Ζουπάνι 12 (12/26), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 10 (8/10 , 1 άσ, 1 μπ), Πανταλέων 4 (1/4, 3 μπ), Φράγκος 7 (4/10 , 3 μπ), Πρωτοψάλτης 9 (8/9, 1 μπ, 67% υπ), Στεφάνου (λ ,60%) , Τερζής, Κοκκινάκης, Τακουρίδης, Κουμεντάκης 12 (8/12 , 4 άσ, 67% υπ), Σωτηρίου.
 
Λουξεμβούργο (Σχολ) Ριτσλίσκι 10 (8/24, 1 άσ, 1 μπ), Μπράας 4 (3/3, 1 άσ), Λουξ 4 (4/6), Βέμπερ 13 (11/25, 2 μπ, 43% υπ), Στουτζ 5 (5/8, 53% υπ), Τσούιντμπεργκ 7 (6/9, 1 άσ), Ντε Κάστρο (λ ,53% ) , Χούσι (λ), Λάεβαερτ 1 (1/5), Έρπενλτινγκ, Άνγκελμπεργκ 1 (1/1).
 
 
Αρσενιάδης: «Προσπάθησαν τα παιδιά»
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης είπε: "η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε, όπως σε όλα τα ματς. Προσπάθησαν πολύ τα παιδιά για το καλύτερο, αν και ήταν κουρασμένα και απογοητευμένα. Τελειώσαμε με νίκη το τουρνουά και παίξαμε με σοβαρότητα. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο, που είναι το Παγκόσμιο Λιγκ"
 
 
Μέτρησαν οι απουσίες
 
Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης τόνισε: "Το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Παίξαμε όσο έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Δεν είμαστε φυσικά ευχαριστημένοι από την τρίτη θέση. Η ζωή συνεχίζεται με το Παγκόσμιο Λιγκ. Η πρόκριση χάθηκε και στο ματς με την Ολλανδία, που ήταν καλή ομάδα, αλλά εμείς μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Μέτρησαν όμως οι απουσίες, η μικρή προετοιμασία, τα λίγα φιλικά. Όλα μπαίνουν στην εξίσωση, σε ένα τουρνουά πέντε ημερών. Αν ήταν μαζί μας οι Πετρέας, Τζουμάκας, Φιλίποφ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η Εθνική πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Να έχει χαρακτήρα, στυλ παιχνιδιού και ο καθένας να ξέρει το ρόλο του. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να διεκδικήσει κάτι μεγάλο, μια πρόκριση σε παγκόσμια διοργάνωση"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης