ΑΕΚ - Ηρακλής (19:30, Novasports1): Η ευκαιρία της Ένωσης να βρεθεί μόνη στην κορυφή

ΑΕΚ - Ηρακλής (19:30, Novasports1): Η ευκαιρία της Ένωσης να βρεθεί μόνη στην κορυφή

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής πέφτει αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ - Μετά τις γκέλες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ η ΑΕΚ εφόσον κερδίσει τον Ηρακλή θα βρεθεί μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας

ΑΕΚ - Ηρακλής (19:30, Novasports1): Η ευκαιρία της Ένωσης να βρεθεί μόνη στην κορυφή
Μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής (επί της ουσίας όμως 2ης στο φετινό πρωτάθλημα) ένα από τα θέματα συζήτησης των ποδοσφαιρόφιλων ήταν το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) είχαν ξεκινήσει με το απόλυτο των νικών.

Μία εβδομάδα αργότερα τρεις από τους τέσσερις μετρούν τις πρώτες τους απώλειες (ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα, ισοπαλία του ΠΑΟ στο Αγρίνιο και ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Ξάνθη) κι αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν αύριο το βράδυ η ΑΕΚ θα τους ακολουθήσει ή θα εκμεταλλευτεί τις γκέλες τους και θα είναι μόνη πρώτη στην κορυφή.

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής πέφτει στο ΟΑΚΑ (19:30, NOVA) κι η Ένωση με νίκη θα βρεθεί μόνη στην κορυφή με 9 βαθμούς,(τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος ήταν τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ μόνη πρώτη έχει να αισθανθεί από τον Ιανουάριο του 2008)! Σε διαφορετική περίπτωση είτε θα ισοβαθμίσει με ΠΑΟ και Πλατανιά (έχουν από 7 βαθμούς), είτε θα βρεθεί πίσω από τις δύο ομάδες.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους Μάνταλο, Αλμέιδα και σήμερα στην τελευταία προπόνηση (πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού) ζήτησε από τους παίκτες του μεγάλη προσοχή και όχι επιπόλαια λάθη, ενώ δούλεψαν πολύ στις στημένες φάσεις.

Στον Ηρακλή τα προβλήματα είναι κυρίως εξωαγωνιστικά (αφού παραμένει η αγωνιστική αβεβαιότητα) με τον Νίκο Παπαδόπουλο να υπολογίζει τους Κυριακίδη, Ζιαμπάρη (ήταν αμφίβολοι) αλλά και τον Μοντέιρο.
Κλείσιμο

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πριν από ένα μήνα περίπου σε φιλικό αγώνα και πάλι στο ΟΑΚΑ, με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει 0-0 (και τον Ηρακλή να έχει σπουδαίες ευκαιρίες), αλλά το τελικό σκορ για την ΑΕΚ ήταν 4-0 (!!!) καθώς στην επανάληψη ήταν σαρωτική.


Η βαθμολογία 
1. Παναθηναϊκός 7
2. Πλατανιάς 7
3. Ολυμπιακός 6
4. AEK 6 *
5. Πανιώνιος 6
6. ΠΑΟΚ 4
7. Παναιτωλικός 4
8. ΠΑΣ Γιάννινα 4
9. Λάρισα 4
10. Λεβαδειακός  3
11. Κέρκυρα 3
12. Βέροια 3
13. Ατρόμητος 3
14. Ηρακλής 1 *
15. Ξάνθη 1
16. Αστέρας Τρίπολης 0
* (Με αγώνα λιγότερο)
 
Η επόμενη (6η) αγωνιστική
Σάββατο 1/10
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Λεβαδειακός-ΑΕΛ (18.15)
Ηρακλής-Πανιώνιος (20.30)

Κυριακή 2/10
Βέροια-ΠΑΟΚ (16.00)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18.15)
Πλατανιάς-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (20.30)
 
Δευτέρα 3/10
Ξάνθη-Ατρόμητος (19.30)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης