Euro2016: Ουαλία-Βέλγιο τα δίνουν όλα για μια θέση στα ημιτελικά

Euro2016: Ουαλία-Βέλγιο τα δίνουν όλα για μια θέση στα ημιτελικά

Πρώτη φορά κοντράρονται μεταξύ τους οι δύο ομάδες σε τελική φάση διοργάνωσης - Σοκ με Φερτόνχεν για το Βέλγιο - Όποιος κερδίσει παίζει με την Πορτογαλία

Euro2016: Ουαλία-Βέλγιο τα δίνουν όλα για μια θέση στα ημιτελικά
Οι Βρετανικές ομάδες φημίζονται για την πολύ αργή ανάπτυξή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το επιβεβαίωσαν σε όλα τους τα παιχνίδια σε αυτό το Euro και η Αγγλία και η Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία. Φυσικά αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ουαλία. Σε ένα κακό παιχνίδι, η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ επικράτησε, με δικό του γκολ, της Β. Ιρλανδίας για τη φάση των 16.

Σε άλλο παιχνίδι, το Βέλγιο, το οποίο ήδη από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει δημιουργήσει προσδοκίες, με την πληθώρα ταλέντων που διαθέτει (και συνεχίζει να παράγει), σκόρπισε στο χορτάρι του γηπέδου, τη μαχητικότατη Ουγγαρία, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση με 4-0.

Κλείσιμο
Αυτές λοιπόν οι δύο ομάδες, τίθενται αντιμέτωπες, στο ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια των προημιτελικών, σήμερα το βράδυ (22:00), στο γήπεδο Πιερ Μορουά της Λιλ, σε ένα παιχνίδι, άρχων του οποίου θα είναι ο Νταμίρ Σκόμινα. Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης ο Σλοβάκος διαιτητής είχε «σφυρίξει» στο Ρωσία-Σλοβακία (1-2) και στο Ελβετία-Γαλλία (0-0) ενώ στους «16» ήταν διαιτητής στο Αγγλία-Ισλανδία (1-2).

Βοηθοί του Σκόμινα θα είναι οι συμπατριώτες του Γιούρε Πραπρότνικ και Ρόμπερτ Βούκαν, επιπρόσθετοι οι Ματέι Λουγκ και Σλάβκο Βίντσιτς επίσης από την Σλοβακία ενώ 4ος θα είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι και αναπληρωματικός ο Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε.

Να σημειωθεί, ότι ο νικητής του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα τεθεί αντιμέτωπος, στα ημιτελικά, με την πιο ανιαρή ομάδα του φετινού EURO, την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, η οποία ξεπέρασε, το εμπόδιο της αξιοθαύμαστης Πολωνίας, στα πέναλτι. Οι «Ίβηρες» κέρδισαν με 5-3, με μοναδικό χαμένο πέναλτι αυτό της ψυχής της ομάδας, του «Κούμπα» Μπλαστσικόφσκι. Το σκορ στην κανονική διάρκεια ήταν 1-1.

Από το στρατόπεδο των Ουαλών, ο, κατά γενική ομολογία χαμηλών τόνων, παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση, Ο Ουαλός σταρ τόνισε πως ο προημιτελικός κόντρα στους Βέλγους είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία της χώρας, μετά το 1958 και τον προημιτελικό του Μουντιάλ, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την αναμέτρηση.

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα, ένα ακόμα στην άμυνα, προέκυψε χτες για τους «κόκκινους διαβόλους». Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς που μετά την Ιταλία και την Ισλανδία είναι η τρίτη κατά σειρά σε κερδισμένες εντυπώσεις στη διοργάνωση, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιαν Φερτόνχεν. Ο σέντερ μπακ της Τότεναμ, που κάλυπτε το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην προπόνηση του Βελγίου και οι αρχικές εκτιμήσεις τον ήθελαν να μένει εκτός για 4 μήνες. Τελικά, όπως αποκάλυψε ο Μαρκ Βίλμοτς, ναι μεν θα χάσει το EURO, όμως αναμένεται να είναι έτοιμος σε 6-8 εβδομάδες.

Το απουσιολόγιο για τον προπονητή των Ουαλών, Κρις Κόουλμαν είναι άδειο. Όχι όμως και για τον Μαρκ Βίλμοτς. «Κιτρινισμένος» ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ και διεθνής Βέλγος, Τόμας Βερμάελεν. Εν συνεχεία, προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση του Ντεμπελέ, ο οποίος πονάει στον αστράγαλο ακόμα. Συμπερασματικά, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, αφού θα λείψει και ο Φερτόνχεν, στα μετόπισθεν θα υπάρξει θέμα.

Πιθανές ενδεκάδες

ΟΥΑΛΙΑ (4-3-1-2) Χένεσεϊ - Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις - Άλεν, Τέιλορ, Λέντλεϊ - Ράμσεϊ - Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού

ΒΕΛΓΙΟ (4-2-3-1): Koυρτουά, Μονιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναϊέρ, Λουκάκου Τζ - Βίτσελ, Ναϊνγκολάν - Καράσκο, Αζάρ, Ντε Μπρόινε - Λουκάκου Ρ.

Οι δύο ομάδες, κοντράρονται για πρώτη φορά σε τελική φάση επίσημης διοργάνωσης. Στο παρελθόν, έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους, για τα προκριματικά του Πγκοσμίου Κυπέλλου, για τα προκριματικά Euro, αλλά έχουν παίξει και δύο φιλικά, το μακρινό 1949.

Αναλυτικά τα παιχνίδια: 

22/05/1949 Βέλγιο-Ουαλία 3-1 Φιλικό
23/05/1949 Ουαλία-Βέλγιο 5-1 Φιλικό
17/10/1990 Ουαλία-Βέλγιο 3-1 Προκριματικά EURO
27/03/1991 Βέλγιο-Ουαλία 1-1 Προκριματικά EURO
18/11/1992   Ουαλία-Βέλγιο 2-0 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
31/03/1993 Ουαλία-Βέλγιο 2-0 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
29/03/1997 Ουαλία-Βέλγιο 1-2 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
11/10/1997   Βέλγιο-Ουαλία 3-2 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
07/09/2012 Ουαλία-Βέλγιο 0-2 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
15/10/2013                  Βέλγιο-Ουαλία 1-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
16/11/2014   Βέλγιο-Ουαλία 0-0 Προκριματικά EURO
12/06/2015 Ουαλία-Βέλγιο 1-0 Προκριματικά EURO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης