Η λίστα του Ολυμπιακού για το Champions League

Η λίστα του Ολυμπιακού για το Champions League

Οι Νταβίντ Φουστέρ και Τζίμι Ντουρμάζ έμειναν εκτός της ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού. Μέσα ο Παϊτίμ Κασάμι

Η λίστα του Ολυμπιακού για το Champions League
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αργά το βράδυ της Τρίτης γνωστές τις επιλογές τους για το Champions League. Εκτός της λίστας βρέθηκαν οι Νταβίντ Φουστέρ, Τζίμι Ντουρμάζ καθώς και οι Τάσος Αυλωνίτης, Δημήτρης Κολοβός και Γιάννης Γιαννιώτας. Στους εκλεκτούς δεν θα είναι ούτε ο πιτσιρικάς Σάσα Ζντιέλαρ. Αναμενόμενοι και οι αποκλεισμοί των Φάνη Τζανδάρη και Δημήτρη Γούτα. Σε σχέση με πέρυσι στα νέα πρόσωπα που ήταν ήδη στο ρόστερ είναι ο Κώστας Φορτούνης.
 
Στην λίστα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν και πέρυσι οι Ρομπέρτο, Κασάμι, Σαλίνο, Μανιάτης, Μποτία, Μαζουάκου, Ντομίνγκες, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης και Μιλιβόγιεβιτς. Στην λίστα Β' ήταν και την περασμένη σεζόν ο Χουτεσιώτης. Σχετικά με τον Φουστέρ μέσα στην ημέρα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως δεν θα βρισκόταν στη λίστα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση.
 
Ο Μάρκο Σίλβα είχε μεριμνήσει και ενημέρωσε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό πως δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του για τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Champions League. Αναλυτικά η λίστα του Ολυμπιακού για την φάση των ομίλων που ξεκινάει στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου:
 
Τερματοφύλακες: Ρομπέρτο και Καπίνο.
 
Αμυντικοί: Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Μαζουάκου, Σαλίνο, Σιόβας και Βούρος.
Κλείσιμο
 
Μέσοι: Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς.
 
Επιθετικοί: Σεμπά, Φινμπόγκασον, Ιντέγιε, Πάρντο, Πουλίδο και Ερνάνι.
 
Στην λίστα Β δηλώθηκαν οι Χουτεσιώτης, Λάτσι και Σαλιάκας.
 
Η εξήγηση για τους αποκλεισμούς και τις επιλογές
 
Ξεκινώντας από τους γκολκίπερ τα... κουκιά εκεί ήταν μετρημένα. Σχετικά με την άμυνα με δεδομένο πως ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί πως μπορεί να πάρει και βοήθειες από τον Γιάννη Μανιάτη άφησε εκτός τον Τάσο Αυλωνίτη, που έτσι και αλλιώς δεν πόνταρε πολλά πάνω του. Άλλωστε παρότι έπαιξε σχεδόν σε όλα τα φιλικά της προετοιμασίας με το... καλημέρα της Super League είχε βρεθεί εκτός αποστολής με τον Πανιώνιο.
 
Προτίμησε να δώσει την ευκαιρία στον νεαρό Πραξιτέλη Βούρο. Περνώντας στον άξονα ελλείψει Μιλιβόγιεβιτς για δύο αγωνιστικές λόγω της τιμωρίας του ο Πορτογάλος ήθελε να έχει την σιγουριά ενός ακόμα παίκτη που θα μπορούσε να βοηθήσει σε ρόλο αμυντικού χαφ. Γι' αυτό επελέγη ο Παϊτίμ Κασάμι. Ως προς τα άκρα ο Σίλβα θεώρησε πως είναι καλυμμένος με τους Σεμπά, Πάρντο, Πουλίδο και Ερνάνι. Δηλαδή τέσσερις παίκτες συν τους Κασάμι και Φορτούνη, που επίσης αγωνίζονται στα άκρα.
 
Επί της ουσίας διάλεξε ένα δικό του παιδί τον Σεμπά για να... θυσιάσει τον Φουστέρ, κάνοντας την... ανατροπή. Για την επίθεση οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες και τρεις: Φινμπόγκασον, Ιντέγιε και ο Σεμπά. Συν τον Μεξικανό Πουλίδο, που και αυτός ήταν μία έκπληξη από την στιγμή που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Σχετικά με τον Ντουρμάζ η εξέλιξη αυτή -που επίσης αποτελεί έκπληξη- σημαίνει πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πάρει μεταγραφή για την Τουρκία, με την Φενέρ να δείχνει επιμονή...

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης