Οι 12 της «Team USA» δεν «τρομάζουν» κανέναν!

Οι 12 της «Team USA» δεν «τρομάζουν» κανέναν!

Δίχως μεγάλα ονόματα στο ρόστερ, όπως οι Μπράιαντ, Τζέιμς και Ντουράντ, οι Αμερικανοί θα βασιστούν στην ομαδικότητα - Δείτε ποιοι «κόπηκαν» από την αποστολή για το Μουντομπάσκετ

Οι 12 της «Team USA» δεν «τρομάζουν» κανέναν!
Η φιλική νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο με 112-86 ήταν το τελευταίο που απασχολούσε τους Αμερικανούς φιλάθλους, καθώς η «Team USA» συνεχίζει την προετοιμασία της για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Η είδηση προέκυψε αμέσως μετά την αναμέτρηση, όταν ανακοινώθηκαν τα τελευταία «κοψίματα» και οριστικοποιήθηκε η 12άδα, που θα κατέβει στα γήπεδα της χώρας της Ιβηρικής, με στόχο, όπως πάντα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το μεγαλύτερο όνομα που έμεινε εκτός νυμφώνος ήταν ο Ντάμιαν Λίλαρντ των Πόρτλαντ Τρεϊλμπλέιζερς, που προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν. Φαίνεται όμως πως ο Μάικ Σιζέφσκι προτίμησε να ποντάρει στην εμπειρία, αλλά και να πάρει μαζί του στην Ισπανία τον προερχόμενο από τραυματισμό πόιντ γκαρντ των Μπουλς, Ντέρικ Ρόουζ, πάνω στον οποίο δείχνει να βασίζει πολλά.

Ο κόουτς της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ επέλεξε τρεις πόιντ γκαρντ, τέσσερις περιφερειακούς και πέντε ψηλούς, αφήνοντας εκτός αποστολής, εκτός από τον Λίλαρντ, και τους Τσάντλερ Πάρσονς, Κάιλ Κόρβερ, Γκόρντον Χέιγουορντ.

Έτσι, ο «κόουτς Κ» κατέληξε στους: Ντέρικ Ρόουζ, Στέφεν Κάρι, Κάιρι Ίρβινγκ για τη θέση του άσου, τους Τζέιμς Χάρντεν, Ρούντι Γκέι, Κλέι Τόμπσον, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν για τις θέσεις «2-3» και τους Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜάρκους Κάζενς, Κένεθ Φαρίντ, Αντρέ Ντράμοντ, Μέισον Πλάμλι, για να «γεμίσουν» τη ρακέτα.
Κλείσιμο

«Από τη μέρα που ανέλαβα αυτό το πρόγραμμα, το 2005, αυτή ήταν η πιο δύσκολη διαδικασία επιλογής» σχολίασε το «αφεντικό» της USA Basketball, Τζέρι Κολάντζελο. O Μάικ Σιζέφσκι, από την πλευρά του, υποστήριξε: «Είμαι ενθουσιασμένος για τους 12 παίκτες που επιλέχθηκαν και αισθάνομαι πως έχουμε εξαιρετική ευκινησία. Θα φτιάξουμε μια πραγματικά καλή αμυντική ομάδα. Θέλαμε να πάρουμε 12 άτομα μαζί μας στην Ισπανία, επειδή είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για κάποιον να ταξιδέψει τόσο μακριά και στο τέλος να μην καταφέρει να αγωνιστεί».

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να τους νικήσει; Εμείς λέμε «ναι», καθώς, παρά το γεγονός ότι, αναπόφευκτα, το ρόστερ «ξεχειλίζει» από ποιότητα και δύναμη, δεν φαίνεται να υπάρχει ο παίκτης-ηγέτης, όπως άλλοτε ο Κόμπε Μπράιαντ ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς, που θα αναλάβει να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Το ρόλο αυτό ενδέχεται να επωμιστούν ο Ίρβινγκ, ο Κάρι ή ο Χάρντεν, ενώ πολλά θα κριθούν για την πορεία των Αμερικανών από την κατάσταση της υγείας και το βαθμό ετοιμότητας του Ρόουζ.

Στις θέσεις «2-3», πάντως, οι Αμερικανοί κάθε άλλο παρά πλήρεις είναι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παίκτες όπως ο Τζέιμς ή ο Κέβιν Ντουράντ έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής. Αντίθετα, στη γραμμή των ψηλών είναι μάλλον υπερπλήρεις, με τον Ντέιβις και τον Κάζενς να δίνουν ποιότητα και τους Φαρίντ, Ντράμοντ να ξεχωρίζουν για τα αθλητικά τους προσόντα και την έφεση στα ριμπάουντ και τα κοψίματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης