Βίντεο: Λέξη προς λέξη το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

Βίντεο: Λέξη προς λέξη το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

Με πρόστιμο έως 1.000.000 δολάρια και αποκλεισμό από κάποιους αγώνες θα την «γλιτώσει» ο Ντόναλντ Στέρλινγκ

Βίντεο: Λέξη προς λέξη το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς
Οργή σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού -και όχι μόνο στα παρκέ του NBA- έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, που αποκαλύφθηκαν, μέσα από έναν σοκαριστικό διάλογο με την Αμερικανοϊσπανίδα ερωμένη του.

Μια φωτογραφία της κοπέλας στο Instagram με τον παλαίμαχο άσο του ΝΒΑ, Μάτζικ Τζόνσον, προκάλεσε το ρατσιστικό παραλήρημα του αμφιλεγόμενου ιδιοκτήτη της ομάδας του Λος Άντζελες, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους προέδρους των υπολοίπων ομάδων, αλλά και από τους παίκτες -ακόμα και της δικής του ομάδας- και το φίλαθλο κόσμο.

Παρά τις αντιδράσεις, ωστόσο, όχι μόνο από παίκτες, παράγοντες, αλλά και από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, το ΝΒΑ δεν μπορεί επί της ουσίας να κάνει τίποτα, για να τιμωρήσει το ρατσιστή Στέρλινγκ, που ζήτησε από τη νεαρή φιλενάδα του να μην δημοσιοποιεί στα social media τις επαφές της με μαύρους, αλλά και να μην τους φέρνει στο γήπεδο!

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της USA Today, ούτε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ούτε οι λοιποί ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να πάρουν την ομάδα από τα χέρια του Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Το μόνο που μπορεί να γίνει, σε μια τέτοια -πρωτάκουστη- περίπτωση, είναι να επιβληθεί ένα πρόστιμο, ύψους έως 1.000.000 δολάρια, αλλά και να αποβληθεί ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τα γήπεδα του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.
Κλείσιμο

Κάπως έτσι, ο άνθρωπος που, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, «ντροπιάζει» ολόκληρη τη Λίγκα εδώ και 33 χρόνια -οι Κλίπερς βρίσκονται στα χέρια του από το 1981-, θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, αφήνοντας ανεξίτηλο επάνω της το στίγμα του ρατσισμού.

Και αυτό, μολονότι οι 12 από τους 14 παίκτες της, είναι μαύροι...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης