Μαριναρισμένος σολομός σε στιλ gravlax με μάραθο, κόλιανδρο και ούζο

Μαριναρισμένος σολομός σε στιλ gravlax με μάραθο, κόλιανδρο και ούζο

O σολομός gravdlax είναι μαριναρισμένος σε ζάχαρη κι αλάτι κι αρωματισμένος με μπόλικο άνηθο. Αυτός ο σολομός ντύνεται με αρώματα ελληνικά από ούζο, μαραθόσπορο, κόλιανδρο και φρέσκο μάραθο.

Αυξήσεις στις αντικειμενικές και "διπλός" ΦΠΑ σε βασικά είδη
Μαριναρισμένος σολομός σε στιλ gravlax με μάραθο, κόλιανδρο και ούζο
Κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες σερβίρεται σαν ορεκτικό με συνοδεία μαγιονέζας και ψημένου ψωμιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σαλάτες, σάντουιτς ή πιάτα με ζυμαρικά.

 
από το Γιάννη Λουκάκο

Υλικά: 1 κιλό φιλέτο σολομού (χωρίς κόκκαλα) με το δέρμα του

Κλείσιμο
75γρ. αλάτι

25γρ. ζάχαρη λευκή

25γρ. ζάχαρη μαύρη

50γρ. φινόκιο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες)

1 κουτ. σούπας ούζο

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο

1 κουτ. σούπας κόλιανδρο σπασμένο

2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού


 

Στρώνετε την επιφάνεια εργασίας με μεμβράνη.

Τοποθετούμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και βρέχουμε με το ούζο.

Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με αυτά την επιφάνεια του σολομού.

Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τυλιχτεί σφιχτά.

Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με δεύτερο ταψί και προσθέτουμε ένα βάρος (π.χ. μια κονσέρβα). Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για τρία 24ωρα.

Ξετυλίγουμε το σολομό, τον ξεπλένουμε και τον στεγνώνουμε καλά. Τον διατηρούμε στο ψυγείο.

Ο σολομός θα πρέπει να κοπεί σε λεπτές φέτες για να καταναλωθεί.

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling:
Elena Jeffrey

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης