Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Ένα υπέροχο πιάτο με βάση το ψάρι που το συνδυάζει με ώριμη καλοκαιρινή ντομάτα. Είναι τόσο εύκολο να το ετοιμάσετε και δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά.

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
από την Τίνα Webb


Υλικά για 4 άτομα:

4 φέτες ξιφία

6 ντομάτες ώριμες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο

1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

χυμό από μισό λεμόνι

χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο ελαιόλαδο


Κλείσιμο
 

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες. Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.
   
Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
   
Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.

 


Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Τίνα Webb

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης