Λαβράκι σεβίτσε με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πιπεριές

Λαβράκι σεβίτσε με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πιπεριές

Το σεβίτσε  είναι ένα είδος ορεκτικού  με ωμό ψάρι ψημένο μέσα σε χυμό από  λάιμ ή λεμόνι με προέλευση από  τη Λατινική Αμερική. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε εκτός από φρεσκότατο ψάρι, ένα κοφτερό μαχαίρι, κάμποσα ζουμερά λάιμς και μπόλικα μυρωδικά.

Λαβράκι σεβίτσε με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πιπεριές
από το Γιάννη Λουκάκο

Υλικά:

    500γρ. λαβράκι φιλέτο χωρίς δέρμα (κομμένο σε μικρούς κύβους)
    25γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
    25γρ. πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
    25γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
    25γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    50γρ. αγγούρι ψιλοκομμένο
    100γρ. αβοκάντο σε λεπτές φέτες
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
    1 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού
    αλάτι



Για τη μαρινάδα:

1 κούπα χυμό  λάιμ



 
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα κυβάκια του ψαριού και τα περιχύνετε με το χυμό του λάιμ. Αφήνετε το ψάρι σκεπασμένο να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
   
Βγάζετε το λαβράκι από το σκεύος της μαρινάδας και το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αβοκάντο.
Κλείσιμο
   
Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα συνοδεύοντας με τις φετούλες του αβοκάντο.


Σημείωση: Αν δεν θέλετε να σερβίρετε το ψάρι αμέσως, μπορείτε να το διατηρήσετε μέσα σε ελαιόλαδο.


 

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης