Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Φόλκερ Γιουνγκ

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Φόλκερ Γιουνγκ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας Εφετών για τη διαφυγή του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Φόλκερ Γιουνγκ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον κατηγορούμενο, πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens στη Γερμανία, Φόλκερ Γιουνγκ, η διαφυγή του οποίου έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Ο Γιουνγκ, διέφυγε στο εξωτερικό, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Για τις συνθήκες διαφυγής του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε Εισαγγελέα Εφετών που θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες αρμόδιων κρατικών υπαλλήλων.

Κλείσιμο

Ο 60χρονος Φόλκερ Γιουνγκ είχε απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου του 2009 στον τότε ανακριτή της υπόθεσης της Ζίμενς κ.Ν. Ζαγοριανό για τις κατηγορίες της συνέργειας σε δωροδοκία (σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος) και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν κρίνει ότι ο 60χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης το πρώτο 5μερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα Πάρου, τόπο διαμονής του κατηγορούμενου.

Με την εντολή του ο κ. Σακελάκος αναθέτει στον Εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη να διερευνήσει ταχύτατα πότε, με ποιο μέσο και από ποιο σημείο της χώρας διέφυγε ο 60χρονος.Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ζητά επίσης να εντοπιστούν οι ευθύνες των αρμόδιων κρατικών υπαλλήλων είτε αεροδρομίων είτε λιμανιών και ιδιαιτέρως των αστυνομικών οργάνων.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία Εφετών, οι αρμόδιοι αστυνομικοί, τόσο του Τμήματος Πάρου όσο και οι ανώτεροί τους, δεν ενημέρωσαν αμέσως, όπως όφειλαν, ότι ο κ. Γιουνγκ δεν είχε εμφανιστεί στο τμήμα έως τις 5 Νοεμβρίου. Η ενημέρωση της Εισαγγελίας έγινε προφορικά -στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών- αργά το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, που όλες οι υπηρεσίες είναι κλειστές, και ενώ το γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ" είχε δημοσιεύσει πληροφορίες ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ ήταν στο Μόναχο από την περασμένη Τρίτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης