Θεοδωράκης: Ο δικός μας στόχος είναι οι πολίτες να μην εξαρτώνται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα

Θεοδωράκης: Ο δικός μας στόχος είναι οι πολίτες να μην εξαρτώνται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει με τις πρακτικές και τις πολιτικές της τη μεσαία τάξη και επιχειρεί να δημιουργήσει μόνο φτωχούς και προύχοντες

Θεοδωράκης: Ο δικός μας στόχος είναι οι πολίτες να μην εξαρτώνται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για την τραγωδία στη Δυτική Αττική σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα. 

Μιλώντας στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόγραμμα και δεν έχει πλάνο, τόνισε ότι αντί για σχέδιο και λύσεις παίζουν χαρτοπόλεμο με τις υποσχέσεις. Αναφέρθηκε και στην αρμόδια Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, η οποία είχε πει όταν θα υπάρξει  ένα πλήρες σχέδιο. «Τώρα με τις 20 χαμένες ζωές ποιος έχει την ευθύνη;».  

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το κράτος και η περιφέρεια πιάστηκαν στον ύπνο και δεν έγινε καμία κινητοποίηση. Αναρωτήθηκε γιατί τόση καθυστέρηση για τα έργα, γιατί υπακούουν στο τέρας στης γραφειοκρατίας; «Μήπως είναι το δικό σας τέρας, το τέρας που υιοθετήσατε;», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.  Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με τις συνήθειες του παρελθόντος.
  
Αναφορικά με το μέρισμα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι οι οι υψηλοί φόροι είναι ο  δρόμος που έχει διαλέξει η κυβέρνηση, διότι  μπορεί να δίνει πρόσκαιρες παροχές αλλά μειώνει τα έσοδα. ‘Το ομολογούν και κάποιοι υπουργοί”, είπε και πρόσθεσε ότι “αντί για μείωση δαπανών οδηγούμαστε στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης”.  

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε  την πρόταση του κόμματος για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα όσων έχουν πληγεί από πρόσφατες καταστροφές. Υπογράμμισε ότι ο Ελληνας είναι έτοιμος να φουρνίσει και θέλει τα σύνεργα αλλά εσείς του γκρεμίζετε το φούρνο.  Και για να απαλύνετε τον πόνο του, του δίνετε ένα καρβέλι ψωμί. 
Κλείσιμο

«Εμείς δεν θα στερήσουμε από τον κόσμο αυτό το καρβέλι ψωμί, αλλά ο αγώνας μας ήταν και παραμένει ο ίδιος. Πολίτες που δεν θα εξαρτώνται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα. Αυτός είναι ο αγώνας! Αυτή είναι η προσπάθεια!» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε με ονομαστικά παραδείγματα νέων ανθρώπων που εργάζονται χωρίς κανένα κέρδος, αφού τα εισοδήματά τους πηγαίνουν στο κράτος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δημεύεται ο κόπος τους για να μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μοιράζουν μερίσματα. Κάθε εργαζόμενος και μια ιστορία φορολογικής τρέλας. Θύματα όλοι τους μιας φορομπηχτικής μηχανής ενός σπάταλου κομματικού κράτους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης