Θεοδωράκης για την αλλαγή φύλου: Να μην σκεφτόμαστε διατάξεις, αλλά τις ζωές αυτών των ανθρώπων

Θεοδωράκης για την αλλαγή φύλου: Να μην σκεφτόμαστε διατάξεις, αλλά τις ζωές αυτών των ανθρώπων

Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Θεοδωράκης για την αλλαγή φύλου: Να μην σκεφτόμαστε διατάξεις, αλλά τις ζωές αυτών των ανθρώπων
Με τα βιώματά του από την δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που είπε πως όταν είχε κάνει μια εκπομπή για το θέμα της αλλαγής φύλου, με τίτλο ««Η Αγγελική που έγινε Άγγελος», γνώρισε έναν άνθρωπο που «ήταν γυναίκα, όσο ήταν και άντρας».

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μια πολύ γλυκιά λέξη για τους ανθρώπους αυτούς, «ερμαφρόδιτος», όμως η ζωή δεν είναι τόσο ποιητική, είπε ο κύριος Θοεδωράκης και συνέχισε την εμπειρία του από την γνωριμία του με τον Αγγελο και την οικογένειά του: «Παρακολούθησα τη ζωή του Άγγελου, με την οικογένειά του στην Δραπετσώνα. Η εξομολόγηση όλων των δικών του ήταν πως "πριν τον Άγγελο δεν ξέραμε"».

Ο κύριος Θεοδωράκης κάλεσε τους συναδέλφους του «να μην σκεφτόμαστε απρόσωπες διατάξεις και στατιστικά στοιχεία, αλλά τις ζωές συγκεκριμένων ανθρώπων». 

Προφανώς πρόκειται για μειοψηφίες, είπε, «ίσως και μειοψηφίες μέσα στις μειοψηφίες, αλλά να θυμηθούμε το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών». «Εχουμε καθήκον να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά τους», πρόσθεσε.
Κλείσιμο
 
Δεν είναι καπρίτσιο, χομπίστικη επιλογή, είναι μια περιπέτεια με πολύ πόνο, είναι μονόδρομος για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, είπε ακόμα ο κύριος Θεοδωράκης και καυτηρίασε την στάση «ορισμένων ιεραρχών», όπως είπε, «που εκθειάζουν την Χρυσή Αυγή και επιτίθενται στους πολιτικούς για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, που για 'μενα είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη». «Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού», επισήμανε.

Ο κύριος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην κυρίαρχη αντίδραση όσων διαφωνούν με το ζήτημα αλλαγής φύλου, το ότι δηλαδή θα είναι δυνατή από τα 15 έτη. «Μόνο στα ενήλικα άτομα, λένε κάποιοι αλλά αν αυτή η σύγκρουση των δύο φύλων υπάρχει, δεν εμφανίζεται στα 18, τότε γιατί αυτό το παιδί να περάσει το σχολείο έτσι»;

Τέλος, σχολίασε σχετικά με την απόφαση της αντιπολίτευσης να ψηφίζει μόνο ό,τι ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, ότι στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να κάνουν πίσω και να γίνουν «αυτό που πάντα απεχθανόμαστε», όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή «πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης