PROTOTHEMA

Πολιτική

Συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ, σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Κύρκος: Να προσφέρουμε λύση στα επικίνδυνα αδιέξοδα της Τουρκίας

«Τόσα χρόνια σημαντικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων παρέμεναν κλειστά, και ουσιαστικά δεν παρεμβαίναμε παρά τεχνοκρατικά, ανούσια, ανέμπνευστα στην ενταξιακή  διαδικασία», σημείωσε

Να μην ακολουθήσει η Ευρώπη το παιχνίδι των αντεγκλήσεων, που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού και  αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ-Τουρκίας Μίλτος Κύρκος, στη συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ, σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.


«Τόσα χρόνια σημαντικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων παρέμεναν κλειστά, και ουσιαστικά δεν παρεμβαίναμε παρά τεχνοκρατικά, ανούσια, ανέμπνευστα στην ενταξιακή  διαδικασία" σημείωσε και πρόσθεσε ότι "πολλοί ήλπιζαν στη μη συμμόρφωση της Τουρκίας και άλλοι οχυρώνονταν πίσω από τις ουσιαστικές αντιρρήσεις της Κύπρου. Αλλά κάθε χρόνος που δεν άνοιγε το κεφάλαιο 24 για τη δικαιοσύνη, η σημερινή κατάσταση ερχόταν πιο κοντά. Και όσο δεν άνοιγε το κεφάλαιο 23 των θεμελιωδών δικαιωμάτων τόσο διευκόλυνε τον Ερντογάν να ενισχύσει την κυριαρχία του εις βάρος του Κεμαλικού κατεστημένου που με τα λάθη του και την αλαζονεία του βοήθησε  τον Ερντογάν να θεωρηθεί ο αναμορφωτής ενός σάπιου καθεστώτος". Και συνέχισε: "Αλλά ακόμη και τώρα, που πολλοί ζητούν  τη ρήξη με την Τουρκία παίζοντας χέρι με χέρι με τον Ερντογάν το παιχνίδι των αντεγκλήσεων μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή την  πορεία: να βάλουμε τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την  τελωνειακή ένωση αλλά και την ενταξιακή πορεία  όλα μαζί, πακέτο στο τραπέζι, ανεβάζοντας το κόστος άρνησης του Ερντογάν σε δυσθεώρητα ύψη. Χρωστάμε ένα χέρι αλληλεγγύης  και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης  στον τουρκικό λαό, ας πιέσουμε για μια διέξοδο γιατί αποχωρώντας αφήνουμε την Τουρκία μόνη στα απίστευτα και επικίνδυνα αδιέξοδά της και το βαρύ τίμημα θα το πληρώσουμε όλοι πολύ γρήγορα». 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Ανώνυμος15/09/201712:23

Κύρκο, είσαι ο πιο γελοίος, τουρκόδουλος και γραικύλος έλληνας?? βουλευτής,που πέρασε ποτέ από την Ευρωβουλή!!! Η Τουρκία είναι η μόνη υπεύθυνη για τα αδιέξοδά της, και αυτά θα αρθούν μόνο με την πίεση και αποδοκιμασία της πολιτικής της από τη Διεθνή κοινότητα. Μόνο όταν ο τουρκικός λαός καταλάβει ότι η πολιτική των εκβιασμών και του τσαμπουκά του κοστίζει πολύ, θα αλλάξει την συμπεριφορά του και θα ψηφίζει Κόμματα που θα σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τους άλλους λαούς. Κάτι γελοίοι σαν εσένα συνεπικουρούν το παιχνίδι των εκβιασμών του ημιπαράφρονα Ερντογάν, καλυπτόμενοι από την παρανοική θεωρία των ''μη αντεγκλήσεων''. Το παίζεις δηλαδή και ειρηνόφιλος, ενώ ενθαρρύνεις την επιθετικότητα και την αρπακτικότητα αυτού του δικτάτορα. Και τέλος, δεν χρωστάει κανείς, τίποτα στον τουρκικό λαό! Απεναντίας ,ο τουρκικός λαός χρωστάει σε όλους τους λαούς που δοκιμάζουν την επιθετικότητά του τις θηριωδίες του ,όπως οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου, του Κουρδιστάν, της Συρίας και του Ιράκ ! Ευτυχώς για εμάς, που στις επόμενες εκλογές, το γραφικό Κόμμα σου θα εξαφανιστεί από την Ευρωβουλή, και εσύ ομοίως! Είσαι η ντροπή του έλληνα?? Ευρωβουλευτή!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία