PROTOTHEMA

Πολιτική

Νέες βολές κατά πάντων

Στα Ανώγεια ο Πολάκης: Η κυβέρνηση έχει χαλάσει πολλές... μπουκιές

Στα Ανώγεια ο Πολάκης: Η κυβέρνηση έχει χαλάσει πολλές... μπουκιές

«Το προηγούμενο σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει, ακόμη και ένα κομμάτι της δικαιοσύνης...» λέει πάλι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων σήμερα το μεσημέρι, στο περιθώριο της παρουσίας του στους εορτασμούς της επετείου του ολοκαυτώματος του ορεινού δήμου.


Πλέον περνάμε σε άλλη φάση, συνέχισε, με την ανάληψη υπηρεσίας από 10.000 και άλλων 8.500 οι προσλήψεις των οποίων αναμένονται. Το σύστημα υγείας έχει σταθεί στα πόδια του μετά και την μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας με τις 240 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα της χώρας.

Ο κ. Πολάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί με δύο επιπλέον γιατρούς, έναν επικουρικό οδοντίατρο και έναν ραδιολόγο ακτινολόγο καθώς επίσης και δύο άτομα από το πρόγραμμα του ΚΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενώ αναμένονται και δύο νοσηλεύτριες για τις ανάγκες του κέντρου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης: «Δεσμεύτηκα σήμερα ότι θα διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει και δεν εντάχθηκε το Κ.Υ Ανωγείων στα κέντρα άγονων γραμμών. Διαπίστωσα επίσης, ότι το προσωπικό δίνει την ψυχή του για να κρατήσει ζωντανό και λειτουργικό το Κέντρο Υγείας Ανωγείων κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε».

Κατά τον κ. Πολάκη: «Σύντομα προχωράμε και σε πρόγραμμα ανανέωσης του γερασμένου εξοπλισμού αλλά και της υποδομής σε πάρα πολλά κτίρια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα που το έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ και των περιφερειών όπως τα 40 εκατομμύρια που παίρνουμε από την Περιφέρεια Αττικής για ανανέωση μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα εκπονείται και ολοκληρώνεται μέχρι αρχές του φθινοπώρου μελέτη για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και πάρα πολλά περιφερειακά ιατρεία στα οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και χτίσιμο καινούργιων, όπως του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων, στο πολυδύναμο στον Πλατύ Γιαλό και στον Πλακιά Ρεθύμνου».

Σχετικά με την παράταση των συμβάσεων εργασίας στους επικουρικούς συμβασιούχους γιατρούς ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι: «Υπογράψαμε την παράταση για 660 γιατρούς τον οποίων η θητεία έληγε στις 30.09.17. Επίσης 450 ατόμων, άλλου προσωπικού, που εργαζόντουσαν πριν τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και άλλων 515 οι οποίοι διορίστηκαν με την προκήρυξη που έγινε τον Μάιο του 2016. Αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στο σύστημα, βοήθησαν να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας σε κρίσιμες στιγμές οπότε ήταν χρέος μας να δώσουμε την παράταση έως 31.12.2018. Παράλληλα όμως είμαστε σε επικοινωνία με τους θεσμούς αλλά και την κυβέρνηση ώστε να δοθεί μία οριστική λύση όπως αυτή που δόθηκε για την καθαριότητα των δήμων».

Ουδέν κακόν αμιγές καλού είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης τονίζοντας ότι: «Κάποιοι πήγαν να παίξουν με την κυβέρνηση διότι έχουμε χαλάσει πολλές μπουκιές και το προηγούμενο σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει, ακόμη και ένα κομμάτι της δικαιοσύνης, το οποίο με μία απόφαση του, πήγε να βάλει φωτιά σε μία κατάσταση που όμως τελικά δόθηκε λύση. Λύση η οποία επεβλήθη και στους εταίρους μας με την προκήρυξη 3.500 με 4.000 μόνιμων θέσεων στους δήμους. Μία τέτοια λύση βλέπω προοπτικά και για το προσωπικό των νοσοκομείων, το οποίο πληρώνεται από ίδιους πόρους των νοσοκομείων».

Αντίστοιχη λύση πρέπει να δοθεί και για το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων του ΟΑΕΔ μέσω του οποίου 2.870 άτομα έχουν αναλάβει υπηρεσία και 1.135 θέσεις προκηρύχθηκαν, ανέφερε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Τα κουτάλια άλλαξαν χέρια 14/08/201712:10

Το θέμα δεν είναι πόσες χάλασε, αλλά δυστυχώς πόσες έφταιξε, απο τη Σκύλα φύγαμε και πέσαμε σε μια πεινασμένη και αχόρταγη Χάρυβδη. Σύντροφε Κρητικέ, πες στα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα, πως περιμένετε επενδύσεις οταν οι αρμόδιοι υπουργοί σας έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ( Παπαδημητρίου, Τσακαλωτος & ΣΙΑ κλπ .....).

Απάντηση
Χαλάσανε και οι Ανωγειανοί,14/08/201708:08

τους ήξερα για λεβέντες και ντόμπρους. Τώρα τους τάραξε στα ψέματα ο θρασύς - ψεύτης - απατεώνας Πολάκης, η ντροπή της Κρήτης, και δεν βρέθηκαν μερικοί ντόπιοι να τον κράξουν και να τον διώξουν από την πόλη τους, να μην ντροπιάζει τα χώματα τους. Κρίμα, αλλοτριώθηκαν κι αυτοί από τις - κρυφές - υποσχέσεις για επιδόματα και διορισμούς.

Απάντηση
Αντίνοος14/08/201703:59

Αγνοήσετε τον! Αυτή πρέπει να είναι η τιμωρία του κάθε ηλιθίου!

Απάντηση
Keelpno14/08/201700:23

Εχει προσφυγες στα Ανωγεια?

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία