Σταύρος Θεοδωράκης: Ο κ.Τσίπρας να βρει το θάρρος και να πάρει αποστάσεις από τον Καμμένο

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο κ.Τσίπρας να βρει το θάρρος και να πάρει αποστάσεις από τον Καμμένο

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο κ.Τσίπρας να βρει το θάρρος και να πάρει αποστάσεις από τον Καμμένο
Να βρει το θάρρος και να πάρει τις αποστάσεις του από τον Πάνο Καμμένο
, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Κλείσιμο
. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και αναφερόμενος στις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1 Μάκη Γιαννουσάκη, ο κ.Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι δεν νοείται υπουργός εν ενεργεία και μάλιστα υπουργός Εθνικής Άμυνας να σηκώνει το τηλέφωνο και να παρεμβαίνει σε μια υπόθεση σε εξέλιξη. Η Δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο κ.Θεοδωράκης, μάλιστα αναρωτήθηκε για τις ενέργειες του κ.Καμμένου «δεν ανησυχούν, δεν προσβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις;» και πρόσθεσε ότι για τον κ.Καμμένο το πρόβλημα είναι ότι έχει κάνει διάφορα. «Εχουμε συζήτηση στη Βουλή για τη ζήτημα στις 25 του μήνα. Αν μπορούσαν να τη βάλουν και το δεκαπενταύγουστο, θα το έκαναν», πρόσθεσε δηκτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.




Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο κ.Θεοδωράκης είχε σχολιάσει την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.
 
Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης