«Αυτοψία» Μητσοτάκη σε Λέσβο και Αμύνταιο

«Αυτοψία» Μητσοτάκη σε Λέσβο και Αμύνταιο

Για συμπαράσταση στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές - Σηματοδοτεί την υψηλή προτεραιότητα που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην καθημερινότητα των πολιτών

«Αυτοψία» Μητσοτάκη σε Λέσβο και Αμύνταιο
Την υψηλή προτεραιότητα που δίνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, θέλει, σύμφωνα με το επιτελείο του, να σηματοδοτήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διπλή επίσκεψη που πραγματοποιεί στις περιοχές της Λέσβου και του Αμυνταίου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τις συσκέψεις υπό τον κ. Μητσοτάκη που συγκλήθηκαν στην Πειραιώς για να εξεταστούν τα προβλήματα της αυξημένης εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική που ήρθαν στην επιφάνεια με τον τραγικό θάνατο από πυροβολισμό του μαθητή στο σχολείο των Αχαρνών, το γαλάζιο επιτελείο αποφάσισε να εκφραστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο η συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας στους δοκιμαζόμενους κατοίκους των δύο περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Τετάρτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στη Λέσβο, όπου και θα ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί από το χθεσινό σεισμό, καθώς και για τις ανάγκες των πληγέντων. 

Νωρίς το απόγευμα, εξάλλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ταξιδέψει ως το Αμύνταιο για να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε στην περιοχή η κατολίσθηση στο ορυχείο της Δ.Ε.Η. Επίσης, θα ενημερωθεί για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη Δ.Ε.Η. και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας.
Κλείσιμο

Ο Κ. Καραμανλής στη Λέσβο
Σε ρόλο προπομπών του προέδρου της ΝΔ και στις δύο περιοχές βρέθηκαν κλιμάκια στελεχών του κόμματος υπό τους αρμόδιους τομεάρχες.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χαράλαμπο Αθανασίου και κλιμάκιο του κόμματος, μετέβησαν στη Λέσβο και αφού ενημερώθηκαν για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός, ο κ. Καραμανλής προέβη σε δηλώσεις εξαίροντας το έργο και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, αλλά και των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, που, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.

Παράλληλα, ο γαλάζιος τομεάρχης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην καταγραφή των ζημιών και να ακολουθήσει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στους πολίτες της Λέσβου», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Ο Κ. Σκρέκας στο Αμύνταιο
Άλλο κλιμάκιο της ΝΔ, εξάλλου, υπό τον τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το ορυχείο Αμυνταίου, όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση, και το χωριό Ανάργυροι. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο «καταστροφικό φαινόμενο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Δ.Ε.Η., τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας».

Ο γαλάζιος τομεάρχης κάλεσε την κυβέρνηση και τη διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της Δ.Ε.Η.:
- Να δώσουν οριστική και άμεση λύση στο θέμα των κατοίκων των Αναργύρων.
- Να επιτρέψουν στα εξειδικευμένα στελέχη της Δ.Ε.Η. να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επαναφέρουν το ορυχείο σε λειτουργία με βιώσιμους όρους εκμετάλλευσης.
- Να μην αδρανήσουν, αλλά και να προγραμματίσουν από τώρα, ώστε να μην αφήσουν τους ακρίτες κατοίκους χωρίς θέρμανση την περίοδο του χειμώνα.
- Να αναπρογραμματίσουν άμεσα τον ενεργειακό σχεδιασμό, ώστε η χώρα να μην κινδυνέψει από διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και ένα πιθανό black out, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, επικίνδυνες για τους ηλικιωμένους και ο τουρισμός είναι στη κορύφωσή του.
- Να διερευνήσουν άμεσα τα πραγματικά αίτια της καταστροφής, χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης.

Ο ίδιος ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «αυτή η καταστροφή συμβαίνει μετά από δυόμιση χρόνια εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της κατάρρευσης». Και κατέληξε τονίζοντας ότι  «η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί έμπρακτα, στο πλευρό των πληγέντων, αλλά και των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης