ΝΔ: Γιατί καταψηφίζει μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα

«Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι η μείωση φόρων και δαπανών», επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση - Κατηγορούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι έφεραν δύο Μνημόνια σε δύο χρόνια

ΝΔ: Γιατί καταψηφίζει μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα
Απάντηση στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε αν «υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα ή τα Μνημόνια αποτελούν μονόδρομος;» έδωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας,
με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει της ψήφισης νέων σκληρών μέτρων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απαντούν ξεκάθαρα ότι υπάρχει», είπε ο κ. Κικίλιας, δίνοντας το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι ο δρόμος της μείωσης των φόρων και των δαπανών», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Αυτός ο δρόμος φέρνει νέες δουλειές για τους πολλούς και έξοδο της χώρας από τα
Κλείσιμο
Μνημόνια και από την κρίση». 

Ο γαλάζιος εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ως μια πρόγευση της σκληρής αντιπαράθεσης που αναμένεται κατά τη συζήτηση του πακέτου της συμφωνίας στη Βουλή. «Οι Έλληνες βιώνουμε την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης», είπε. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν τη ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν, σε δύο χρόνια, δύο Μνημόνια».

Κατά τον κ. Κικίλια, «το τέταρτο Μνημόνιο, που είναι το χειρότερο όλων, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από μία μέχρι και τρεις χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και ένα χαμένο μισθό για τους μισθωτούς».

Όπως πρόσθεσε, «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έφεραν συνειδητά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων» και θα εφαρμοστούν με πλεόνασμα της τάξης του 5,5% που «είναι ένας άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος», εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα δώσει θετική ψήφο η ΝΔ. «Αν ψηφίζαμε τα αντίμετρα, θα ήταν σα να συμφωνούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας», εξήγησε ο κ. Κικίλιας.
Θετικά μέτρα σε συμφωνία με τους εταίρους 

Επικρίνοντας, εξάλλου, την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί τους ισχυρούς, ξεζουμίζει τους αδύναμους και διαλύουν τη μεσαία τάξη», ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «αν ήθελαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς και οριζόντια τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να υιοθετήσουν -τώρα και όχι το 2019 -την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος».

Ο κ. Κικίλιας θύμισε ότι η δέσμη των κοστολογημένων προτάσεων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ προβλέπει: 

*Μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% από φέτος. 
*Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
*Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%.
*Κατάργηση του φόρου στο κρασί.


Το σύνολο των απαιτούμενων κονδυλίων για την εφαρμογή τους είναι 865 εκατ. ευρώ, ήτοι το 0,5% του Α.Ε.Π. του 2017, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές», είπε καταλήγοντας: «Άλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης