Τη φιλία του Βασίλη Λεβέντη κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε. - Με συνάντηση που θα έχει στις 11 με τον Δημήτρη Κουτσούμπα κλείνει ο κύκλος των επαφών του προέδρου της ΝΔ

Τη φιλία του Βασίλη Λεβέντη κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Χτίστηκε μια φιλία την οποία δεν περίμενα». Το σχόλιο αυτό που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Βασίλης Λεβέντης, εξερχόμενος του γραφείου του προέδρου της ΝΔ
επισφράγισε το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε στο τρίτο κατά σειράν τετ α τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Κλείσιμο

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε «γοητευμένος» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε με θερμά λόγια για το πρόσωπό του. «Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα μιας γενιάς που μετά τα γεγονότα του '65, αισθανθήκαμε σαν χώρος, στο χώρο του κέντρου, ότι πληγήκαμε από την οικογένεια Μητσοτάκη και είχαμε αρνητικό ηλεκτρισμό», ανέφερε για να προσθέσει: «Σήμερα ο Κυριάκος, ειλικρινά δεν το περίμενα, με έπεισε ότι είναι ο Κυριάκος, δεν είναι ο γιος Μητσοτάκη». Όπως είπε, «παραδέχτηκε και κάποια λάθη που έκανε ο πατέρας του και ουσιαστικά θέλησε να είναι ο Κυριάκος», προσθέτοντας ότι «εγώ σαν Βασίλης Λεβέντης δεν θα μπορούσα να του αρνηθώ».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχαν, είπε ότι περιστράφηκε κυρίως γύρω από την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη δυσκολία που έχει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας είναι αρχομανής και θα πάει μέχρι τέλους, θα γαντζωθεί και όπου τον βγάλει», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ότι του είπε ο συνομιλητής του. Στο ερώτημά του μάλιστα τι θα ακολουθήσει εφόσον ψηφιστούν όλα από τα κόμμα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, είπε ότι η απάντησή του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι «τα ψωμιά τους είναι λίγα μετά την ψήφιση των μέτρων και το πολύ-πολύ να φθάσουμε στο τέλος του 2017». Μετά, σύμφωνα τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «ο κ. Μητσοτάκης βλέπει κατάρρευση του κ. Τσίπρα».

Τα εννέα σημεία που αγνόησε ο Τσίπρας

«Μου είπε ότι πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έξω οι ξένοι τον αντιμετώπισαν με ειλικρίνεια και τον αποδέχονται πλέον σαν πρωθυπουργό εν δυνάμει, έτσι αισθάνεται», συνέχισε ο κ. Λεβέντης. «Είπα εγώ την άποψη μου για συναίνεση, του είπα ότι οι κυβερνήσεις οι αυτοδύναμες πτώχευσαν τη χώρα και έβλαψαν τη χώρα. Παραδέχτηκε κάποια λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις με τις ασωτίες και τα ρουσφέτια», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι εφόσον είναι πρώτος (σ.σ.: μετά τις εκλογές) θα στείλω και σε εκείνον τα ίδια 9 σημεία που έστειλα και στον πρωθυπουργό και μόνον την απλή αναλογική έκανε δεκτό ως αίτημα της Ένωσης Κεντρώων. Τα άλλα σημεία τα αγνόησε ο κ. Τσίπρας».

Αν τα δεχθεί, εξήγησε ότι είπε στον κ. Μητσοτάκη, «θα έχει ένα στήριγμα χωρίς να ζητάω τίποτα , ούτε υπουργεία ούτε τίποτα, αρκεί να διορθώνεται η χώρα, αυτό είναι το όνειρο μου». Ανέφερε ακόμη ότι ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ «αν πίστεψε ποτέ ότι το φλερτ με τον Τσίπρα ήταν αληθινό και μου απάντησε ότι δεν το πιστεύει». Είπε τέλος ότι όταν του μετέφερε την άποψη δημοσιογράφων πως πρόθεση του ήταν να συναντηθεί μόνον με την Φώφη Γεννηματά για να συζητήσουν μετεκλογική συνεργασία και «τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς θα τους δει για να λειτουργήσουν μόνο ως σαντιγί στην τούρτα», ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε: «Μήπως συμβαίνει το όλως αντίθετο;». 



«Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»

Από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ συνεργάτες του επιβεβαίωναν το καλό κλίμα το οποίο αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη συνάντηση, στην οποία, όπως αναφέρεται, συζητήθηκαν: 

- Η σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, απόρροια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
- Το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
- Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. 


«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Λεβέντης συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία» αναφέρεται και προστίθεται: «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς. Το εθνικό σχέδιο περιλαμβάνει βαθιές τομές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Στο γραφείο του Κουτσούμπα

Ο κύκλος των συναντήσεων του προέδρου της ΝΔ με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης κλείνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης  με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε αντίθεση, πάντως, με τις προηγούμενες συναντήσεις με τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Γεννηματά και τον Βασίλη Λεβέντη που έγιναν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, αυτή τη φορά, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ που θα επισκεφθεί τον κ. Κουτσούμπα στο δικό του γραφείο στη Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης