Ο Θεοδωράκης για τις εκλογές στην Ολλανδία: Κέρδισε η Ευρώπη και το ολλανδικό Ποτάμι!

Ο Θεοδωράκης για τις εκλογές στην Ολλανδία: Κέρδισε η Ευρώπη και το ολλανδικό Ποτάμι!

«Να προσέχουμε όταν ο εξτρεμισμός γίνει mainstream. Δεν είναι το ζήτημα ο Βίλντερς. Το θέμα είναι οι μιμητές του» 

Ο Θεοδωράκης για τις εκλογές στην Ολλανδία: Κέρδισε η Ευρώπη και το ολλανδικό Ποτάμι!
Επτά σκέψεις για τα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία «και τη νίκη των… D66» που όπως αναφέρει είναι αδελφό κόμμα με το Ποτάμι κατέγραψε στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Την ανάρτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συνόδευσε και με μια φωτογραφία με την Ευρωβουλευτή του D66, Sofie In’t Veld, τον Γκι Φέρχοφσταντ και τον Γιώργη Γραμματικάκη.

Κλείσιμο
Στο κείμενο του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει: 

- Αυτοί που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο δεν είναι απαραίτητα οι πιο πολλοί. Κάποιοι δεν παρασύρθηκαν τελικά από τα παραμύθια και τις παραμυθίες του λαϊκισμού. 

- Άλλο ένα 7% των Ολλανδών που μέχρι «χθες» αδιαφορούσε για την πολιτική, κινητοποιήθηκε μπροστά στον κίνδυνο να νικήσει ένας ακροδεξιός.

- Όλη αυτή η συζήτηση για το αν η Ολλανδία θα φύγει από την Ευρωζώνη δεν έχει πλέον κανένα νόημα γιατί οι Ολλανδοί ψήφισαν φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα.

- Για να σχηματιστεί κυβέρνηση είναι αναγκαίο να συνεργαστούν το λιγότερο τέσσερα κόμματα.

- Την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι Οικολόγοι και το φιλελεύθερο D66 που με τους παλιούς όρους είναι «αδελφό κόμμα» με το Ποτάμι. 

- Το D66 δεν πιστεύει στο διαχωρισμό Αριστεράς – Δεξιά, έχει τολμηρές προοδευτικές απόψεις στην παιδεία, την υγεία, την ΕΕ και έχει υποστηρίζει μια πιο χαλαρή πολιτική σε θέματα ναρκωτικών, νόμιμης πορνείας, εκτρώσεων και ευθανασίας.

- «Να προσέχουμε όταν ο εξτρεμισμός γίνει mainstream. Δεν είναι το ζήτημα ο Βίλντερς. Το θέμα είναι οι μιμητές του», συνηθίζει να επαναλαμβάνει ο Αλεξάντερ Πέχτολντ, επικεφαλής του D66.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης