Σταθάκης: Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα

Σταθάκης: Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα

Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή είπε ο Υπουργός Ενέργειας από την Πάτρα - Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις κυβερνητικών στελεχών στην επαρχία για τα 2 χρονια ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Σταθάκης: Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα
Την επιστροφή στη ρητορική των... “κόκκινων γραμμών” σηματοδοτεί η εξόρμηση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επικράτεια.  Την αρχή έκανε σήμερα από την Πάτρα ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: .

«Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή και μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε επίσης ότι «η συζήτηση για μετά το 2018 γίνεται σε ένα πλαίσιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο συμβιβασμού με την άλλη πλευρά. Αυτός ο συμβιβασμός  «θα προσφέρει κάποιας μορφής εγγυήσεων προς την άλλη πλευρά, ότι αν αποκλίνουν τα δημόσια οικονομικά, η χώρα θα είναι σε μία διαδικασία για να μπορεί να τα διορθώσει». Αλλά αυτό, όπως σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης, «είναι μία συμφωνία πλαίσιο και δεν αφορά την νομοθέτηση μέτρων.

Ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στις διαπραγματευσεις για τη δευτερη αξιολόγηση είπε ότι «υπάρχει ένα θέμα που δεν αφορά εμάς, αλλά αφορά εάν και υπό ποιους όρους θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα». Μέχρι στιγμής, συνέχισε, «το
Κλείσιμο
ΔΝΤ είναι τεχνικός σύμβουλος και δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα με χρήματα». Ακόμη ανέφερε, ότι «υπάρχει μία συζήτηση για το εάν θα συμμετέχει και πως θα συμμετέχει το ΔΝΤ» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει δημιουργήσει εκ των πραγμάτων μία εμπλοκή, διότι η οπτική του ΔΝΤ αποκλίνει αρκετά από την οπτική των ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο Υπουργός ενέργειας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγματευσης αφού όπως είπε  τα 9/10 έχουν ήδη συμφωνηθεί».

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων στην διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό. «Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, δηλαδή στην μέση του προγράμματος, το οποίο έχει υπογράψει η χώρα με τους δανειστές και είναι η στιγμή για να γίνει ένας απολογισμός, δηλαδή αυτών που έχουν επιτευχθεί». Όπως πρόσθεσε, «είναι τέσσερα τα κομβικά σημεία της οικονομικής μας πολιτικής και κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «είναι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας, ενώ το τέταρτο και βασικό, είναι ένα ισχυρό κοινωνικό στίγμα, η προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να επουλώσει, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών περιορισμών, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης».

Τέλος ο κ. Σταθάκης είπε ότι «το 2017 και το 2018 η οικονομία προβλέπεται να έχει θετικό πρόσημο και ήδη έχει προεγγραφεί άνοδος της οικονομία κατά 2,7% φέτος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης