Ο Τζανακόπουλος «νουθετεί» την ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωσή της υπέρ των εργαζομένων του ΘΕΜΑτος

Ο Τζανακόπουλος «νουθετεί» την ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωσή της υπέρ των εργαζομένων του ΘΕΜΑτος

Κατηγόρησε την Ένωση για συντεχνιακή λογική- Ειρωνείες και για την προσφυγή των δημοσιογράφων του ΘΕΜΑτος στην ΕΕ

Ο Τζανακόπουλος «νουθετεί» την  ΕΣΗΕΑ για την ανακοίνωσή της υπέρ των εργαζομένων του ΘΕΜΑτος
Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ «νουθεσίας» προς την ΕΣΗΕΑ με αφορμή την ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους δημοσιογράφους του Πρώτου ΘΕΜΑτος προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να καλέσει την ΕΣΗΕΑ να μην υπερασπίζεται τους δημοσιογράφους ην εφημερίδα λέγοντας ότι «είναι δικό της θέμα και ότι κρίνεται από τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος μετά από σχετική ερώτηση και αφού ειρωνεύτηκε τον δημοσιογράφο του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι «φαντάζομαι ότι μου κάνετε ερώτηση ως αντικειμενικός παρατηρητής» είπε:
Κλείσιμο

«Η ΕΣΗΕΑ πέρα από τα συντεχνιακά συμφέροντα θα πρέπει κάθε φορά να κρίνει στη βάση της ποιότητας του παραγόμενου έργου και της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αν θεωρεί ότι συγκεκριμένες εφημερίδες οι οποίες πολλές φορές τείνουν στον κιτρινισμό είναι άξιες προς υπεράσπιση της ΕΣΗΕΑ τότε αυτό είναι δικό της θέμα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό και από το σύνολο των συμμετεχόντων στην κοινωνική ζωή».

Χαρακτήρισε, δε, «άμυνα» τις συνεχείς επιθέσεις ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού στην εφημερίδα και τους δημοσιογράφους της.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την προσφυγή των δημοσιογράφων του Πρώτου ΘΕΜΑτος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων ο κ. Τζανακόπουλος με ειρωνεία που πρόδιδε αμηχανία απάντησε ότι «καθένας στη δημόσια σφαίρα κρίνεται από την ποιότητα των λόγων του το ύφος και το ήθος τους. Κρίνεται από τον τρόπο με τον οποία κάθε φορά ασκεί το λειτούργημα του. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις διαφορετικές ποιότητες, τις διαφορετικές καταγωγές, τις διαφορετικές ιστορίες και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του με βάση τον εαυτό του και το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει. Αν κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν στην ιστορία και ευρωπαικές αρχές δεν μένει παρά να δούμε και τις απόψεις αυτών των αρχών».

Και κατέληξε με την θέση ότι «δεν θεωρώ και δεν θα θεωρήσω ποτέ ότι η άμυνα απέναντι στη συκοφνατία αποτελεί προσπάθεια φίμωσης κάποιας κριτικής που γίνεται στην κυβέρνηση».

Περιμένουμε μόνο καταγραφή προόδου στο Eurogroup

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση περιμένει μόνο καταγραφή προόδου στο Eurogroup της Πέμπτης με τον κ. Τζανακόπουλο να επικαλείται όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι το βασικό ζήτημα που εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πολιτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «αυτό που έχουμε πει είναι ότι είμαστε διατεθειμένοι εάν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα να συζητήσουμε μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων ώστε να αμβλυνθούν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ» προσθέτοντας ότι εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

Διευκρίνισε δε ότι η ελληνική πρόταση είναι ο κόφτης να ισχύσει για ένα επιπλέον χρόνο μετά το 2018.

Είπε, επίσης, ότι «όταν λέμε ότι θα επεκταθεί για ένα έτος εφόσον υπάρξει συνολική συμφωνία, τότε προφανώς η επέκταση αυτή θα νομοθετηθεί» αλλά υποστήριξε ότι είναι άλλο η νομοθέτηση συγκεκριμένου μέτρου που θα ισχύει από 1η 1ου 2019 και άλλο ο δημοσιονομικός διορθωτής.

Εκτίμησε ακόμα ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής» αλλά και ότι «η συζήτηση μπορεί να κλείσει στο χρονοδιάγραμμα που θέλει την ελληνική οικονομία να μπαίνει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του α τριμήνου».

Σε ερώτηση για το θέμα της τύχης των Τούρκων αξιωματικών είπε ότι η όποια εξέλιξη από μέρους της κυβέρνησης θα υπάρξει μετά την έκδοση της απόφασης.

Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη συζήτηση για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών είπε ότι «αν υπάρξει πρόταση για τροποποίηση του άρθρου του συντάγματος σχετικά με το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών τότε η κυβέρνηση θα ήταν διατεθειμένη να το συζητήσει».

Για το θέμα του πορίσματος της εξεταστικής σχετικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ είπε ότι «η επιτροπή βρήκε ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων και αφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφορούν εκδότες και τραπεζικά στελέχη. Η διαβίβαση στην εισαγγελία του πορίσματος στην εισαγγελία δεν αποτελεί το τέλος στη μάχη κατά της διαπλοκής».

«Ποινικές ευθύνες που να εμπίπτουν στο πεδίο ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής. Αν οι ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή θα πρέπει να σταλούν αμελητί οι δικογραφίες στη Βουλή. Το πόρισμα δεν είναι το τέλος της διαφθοράς αλλά αποτελεί αφετηρία για να πάρει το λόγο η δικαιοσύνη» είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα με τη θέση της ότι δεν υπάρχει διαπλοκή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης