Kόντρα Καμίνη - Πατούλη για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες γιατρών

Kόντρα Καμίνη - Πατούλη για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες γιατρών

Έντονη ήταν η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιώργος Πατούλης, ζήτησαν από τη Δημοτική Αστυνομία, να επιδείξει ανοχή στην επιβολή των προστίμων που θέτει αυστηρούς περιορισμούς στις πινακίδες

Kόντρα Καμίνη - Πατούλη για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες γιατρών
Ένταση προκλήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ανάμεσα στον δήαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και στον παριστάμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη.

Αφορμή στάθηκαν οι διαφημιστικές πινακίδες γιατρών, φαρμακείων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και ο Γιώργος Πατούλης, ζήτησαν από τη Δημοτική Αστυνομία, να επιδείξει ανοχή στην επιβολή των προστίμων, που φτάνουν τα 600 ευρώ μέχρι να αλλάξει ο νόμος που θέτει αυστηρούς περιορισμούς στις πινακίδες. 

Τότε η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προς τον κ. Πατούλη ήταν έντονη λέγοντας: «Δεν μπορείτε να έρχεστε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και να μας ζητάτε να μην εφαρμόζεται ο νόμος».

«Πρόκειται περί εμφανούς σύγκρουσης καθηκόντων. Ξεχνάτε την ιδιότητά σας, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων και ζητάτε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου με συντεχνιακή λογική να μην εφαρμόζουμε το νόμο για την ασφάλεια και τον ελεύθερο χώρο των πολιτών, καθώς και την εικόνα της πόλης. Το θεωρώ απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Καμίνης, καταλήγοντας: «Αν ο νόμος δεν είναι σωστός ας αλλάξει. Αλλά έως ότου αλλάξει, ο νόμος στην Αθήνα θα εφαρμόζεται».
Κλείσιμο

«Τους επιστήμονες, καλό θα είναι να μην τους χαρακτηρίζετε ως συντεχνία» απάντησε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας ότι η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι με την ιδιότητα του προέδρου του ΙΣΑ.

«Όπως ο Δήμος Αθηναίων δεν έκανε –προς τιμήν του– πλειστηριασμούς, παρά τις επιταγές του νόμου, έτσι ζητάμε να μην επιβάλλονται πρόστιμα για τις πινακίδες έως ότου επέμβει η νομοθετική εξουσία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Υπάρχουν κάποιοι κανόνες δεοντολογίες» απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων, χαρακτηρίζοντας «θεσμικό ατόπημα» να ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τη μη εφαρμογή νόμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης