Live Βουλή: Πυρά στην κυβέρνηση για διαπλοκή, ιδιωτικοποιήσεις και Καλογρίτσα

Live Βουλή: Πυρά στην κυβέρνηση για διαπλοκή, ιδιωτικοποιήσεις και Καλογρίτσα

Βαρβιτσιώτης: Ποιοι μιλούν για διαπλοκή - Μανιάτης: Βατερλό της κυβέρνησης ο Καλογρίτσας - Καραθανασόπουλος: Εξαπατάτε το λαό - Λοβέρδος σε Σκουρλέτη: Θράσος να μιλάτε για τα κανάλια - Κατρούγκαλος: Όλα είναι ψέματα

Live Βουλή:  Πυρά στην κυβέρνηση για διαπλοκή, ιδιωτικοποιήσεις και Καλογρίτσα
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική απάτη και λαϊκισμό ενώ σε όλες σχεδόν τις τοποθετήσεις γίνονται αναφορές και στην πολύκροτη υπόθεση Καλογρίτσα. 

Δείτε live από Βουλή

Κλείσιμο

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ποιοι μιλούν για διαπλοκή;

«Να είστε πολύ προσεχτικοί όταν μιλάτε για διαπλοκή» είπε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και υπενθύμισε πως «επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργοί ξεχνούν εκατομμύρια στις δηλώσεις πόθεν έσχες, υπουργοί μεταβιβάζουν εταιρείες με καθυστέρηση και ως προχθές είχαμε καναλάρχη που είχε αγοράσει την κατασκευαστική του πατέρα του πρωθυπουργού και κουμπάρο αρκετών υπουργών».

Επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου ο βουλευτής της ΝΔ εστίασε στην κριτική του στην πώληση του ΕΥΔΑΠ, που προβλέπεται όπως υποστήριξε παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως νομίζει ότι θα μπορεί να ταΐζει με σανό του ιθαγενείς. «Να απαντήσω» πετάχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, «θα απαντήσετε όταν έρθει η ώρα σας» του είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αρνούμενος τη διακοπής της ομιλίας του.  

Παρακάλεσε, όμως, τον υπουργό να ρωτήσει την κυρία Χαρίτου (που διορίστηκε στο υπερταμείο από την κυβέρνηση) αν θα πήγαινε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη του δολοφόνου του Παύλου Μπακογιάννη όπως πήγε ο σύζυγός της. 

Γιάννης Μανιάτης: Βατερλό της κυβέρνησης ο Καλογρίτσας 

Στο θέμα της ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε και ο Γιάννης Μανιάτης, υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξη Τσίπρας «είχε ζητήσει τη ψήφο των πολιτών λέγοντας ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δημοψήφισμα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό». Συνεχίζοντας την επίθεση στάθηκε στην υπόθεση Καλογρίτσα, το Βατερλό της κυβέρνησης όπως είπε και μίλησε για τον εργολάβο του ΣΥΡΙΖΑ και τους κουμπάρους των υπουργών της κυβέρνησης ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. «Είστε πολιτικοί απατεώνες και έχετε εγκληματήσει σε βάρος της χώρας» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Νίκος Καραθανασόπουλος: Εξαπατάτε τον λαό!

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν τον κόσμο, υποστήριξε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας». Ειδικότερα για το θέμα της ΕΥΔΑΠ  μίλησε για παραμύθια της Χαλιμάς, σχετικά με τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά και έκανε λόγο για εξαπάτηση των πολιτών, πριν και μετά τις εκλογές. 

Κώστας Μπαργιώτας: Κλαίει ο ένας, χαίρεται ο άλλος, όλοι μαζί ψηφίζουν!

Για «κυβέρνηση σούπερ μάρκετ» που λέει στον καθένα ότι θέλει να ακούσει, μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας. «Κλαίει ο ένας, χαίρεται ο άλλος, όλοι μαζί ψηφίζουν» επισήμανε και χαρακτήρισε εκ του ασφαλούς διαφοροποίηση τη στάση των βουλευτών των οικολόγων. Η κυβέρνηση αντικατέστησε την ιδεολογία με τον πολιτικό κυνισμό, συνέχισε. 

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Υπερβολές η κριτική στην κυβέρνηση

«Γιατί συνεχίζονται οι επιθέσεις ενώ αποσύρθηκε ο Καλογρίτσας» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και χαρακτήρισε «παραλογισμό» και «υπερβολή» τη στάση της αντιπολίτευσης. Κάποιοι νόμιζαν ότι το κράτος ήταν δικό τους και τώρα αντιδρούν με σύνδρομο στέρησης, προσέθεσε. Η κυβέρνηση θα βάλει σε τάξη τη χώρα, κατέληξε. 

Λοβέρδος: Κοροϊδία η συζήτηση του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του επείγοντος

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί με αίτημα της ΝΔ να διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών αν θα καταθέσει τροπολογίες. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε επί της ουσίας αρνητικά, διατηρώντας επιφύλαξη μόνο για το ΕΤΜΕΑΡ και ρυθμίσεις για την ΥΠΑ που μάλλον θα ενταχθούν όπως είπε σε διαφορετικό νομοσχέδιο, και τον λόγο πήρε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Ανδρέας Ριζούλης. 

Ο νόμος είναι το τελευταίο στάδιο για την είσπραξη της υποδόσης, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθούν στην εξόφληση οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. 

Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τη διαδικασία του επείγοντος, που επέλεξε η κυβέρνηση. Για κοροϊδία εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Το θέμα κρίθηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου που ζήτησε από το ΚΚΕ να διευκρινίσει αν θα επιμείνει στη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Σύμφωνα με την κυρία Χριστοδουλοπούλου η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9μμ.

Λοβέρδος σε Σκουρλέτη: Θράσος να μιλάτε για τα κανάλια 

Για κακουργηματικές ευθύνες έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ο οποίος έδωσε αυστηρή απάντηση στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης. 

“Κύριε Σκουρλέτη έχετε το θάρρος μετά από όσα έχουν γίνει να κάνετε αναφορά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;”, είπε ο κ.  Λοβέρδος και συνέχισε “αυτό είναι θράσος”. Όπως τόνισε που να καλύψει τις αθλιότητες που έχουν δει το φως με τη συμπεριφορά σας στα ΜΜΕ.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Όλα είναι ψέματα

Δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ταυτίζονται με την διαπλοκή, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση ο υπουργός Εργασίας. Κατηγόρησε ονομαστικά βουλευτές της αντιπολίτευσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αν και απέφυγε να αποδώσει άλλη σκοπιμότητα πέραν της πολιτικής. Όλα είναι ψέματα, είπε χαρακτηριστικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε έτσι θύελλα αιτημάτων από βουλευτές, προκειμένου να τοποθετηθούν επί προσωπικού. 

Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από το υπουργείο του υποστήριξε ότι δεν αρνήθηκε να δει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, απλά τους ζήτησε να συναντηθούν μαζί του στη Βουλή. 

Μανιάτης, επί προσωπικού για αναφορά Κατρούγκαλου: Θεσμική και δημοκρατική απρέπεια οι ισχυρισμοί του υπουργού.

Βρούτσης, επί προσωπικού για αναφορά Κατρούγκαλου: Βαρύτατο ολίσθημα, ρωτήστε τον κόσμο ποιον θεωρεί ψεύτη. 

Κατρούγκαλος, κρατώντας το λαπ τοπ στα χέρια: Έχω τα αποσπάσματα...

Χρήστος Σταϊκούρας: Διαπραγματευτικές ήττες, αυταπάτες και ψέματα... 

Ή η  κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαπραγμάτευση, ή λέει ψέματα, τα οποία ως γνωστόν έχουν κοντά ποδάρια, επισήμανε εκ μέρους της ΝΔ ο Χρήστος Σταϊκούρας. Κάνετε τα πάντα για να μείνετε για λίγο ακόμη στην εξουσία, προσέθεσε. 

Τσιρώνης: Μας κάνουν κριτική αυτοί που πούλησαν αρχαία στον Αστέρα

Μας κάνουν κριτική πως θα πουλήσουμε την Ακρόπολη αυτοί που πούλησαν αρχαία στον Αστέρα, απάντησε στην κριτική ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αφού είχε ανακοινώσει την αναδίπλωσή του. Σύσσωμα τα κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης των οργανισμών ύδρευσης, είπε και παραδέχθηκε πως οι Οικολόγοι- Πράσινοι δε θεώρησαν τη δέσμευση αρκετή για αυτό και ζήτησαν νομοτεχνική βελτίωση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είστε ανθρωπάκια!
Πρέπει να έχετε τεράστιο θράσος για να έρχεστε στη Βουλή και να ρωτάτε τη ΝΔ αν πονάει, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε μία αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού όταν αποδοκιμάστηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια είναι ότι η μεταφορά στο υπερταμείο του δίνει τη δυνατότητα να εξετάσει επενδυτικές επιλογές, υποστήριξε ο βουλευτή της ΝΔ. Εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, δεν είμαι πολιτικός απατεώνας όπως εσείς, συνέχισε απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς και υποστήριξε πως είχε προβλέψει ότι ο κ. Τσιρώνης θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για να κρατήσει την καρέκλα του. Είστε ανθρωπάκια, τόνισε, προκαλώντας την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί. 

Για το θέμα των αδειών επισήμανε τις δηλώσεις Κούλογλου πως ο Καλογρίτσας είχε συνεννόηση με την κυβέρνηση και ότι ο γνωστός εργολάβος είναι κουμπάρος των υπουργού Υποδομών. 

Χρήστος Σπίρτζης: Λάσπη στον ανεμιστήρα

Να χαίρονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη τους που μας λένε απατεώνες, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, που ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο υπουργός Υποδομών ότι στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής είχαν συμφωνήσει οι συνδικαλιστές τη ΝΔ στους μηχανικούς και πως στη διοίκησή της ήταν ο διευθυντής του Ευάγγελου Βενιζέλου και στέλεχος του γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα. Ζήτησε, μάλιστα, να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας. Τι έκανε τόσο καιρό η ΤτΕ, ρώτησε ο υπουργός Υποδομών. 

Η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα δεν έχει πάρει έργο από το υπουργείο Υποδομών, υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης με την εξαίρεση του υτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργου, όπου η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση. Επισήμανε μάλιστα ότι συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα ήταν ο κ. Θεοδωρικάκος της GPO που σήμερα ανήκει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Λοβέρδος: Κάποιοι «το έπαιζαν» έξι μέρες ΣΥΡΙΖΑ και στα ρεπό ΠΑΣΟΚ

Στις βολές που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ από βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, καλώντας τους να προσέχουν πως απευθύνονται στα μέλη του κόμματος, πετώντας αιχμές για όσους άλλαξαν στρατόπεδο μόλις είδαν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Από το 2012 και μετά φάνηκε ότι η εξουσία μεταφέρεται προς το ΣΥΡΙΖΑ. Και  το είδαν και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όμως το έπαιζαν έξι μέρες σύριζα και στα ρεπό τους ΠΑΣΟΚ», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε «αυτά είναι γνωστά εμάς δεν θα με αφορά, ένα μας ενδιαφέρει διαφάνεια παντού». 

«Να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο μας απευθύνεστε», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Όχι από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη νομοτεχνική βελτίωση που έκανε η κυβέρνηση για να πειστούν Τσιρώνης και Δημαράς

Για γελοιοποίηση της νομοθετικής διαδικασίας μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας την προσθήκη της κυβέρνησης στην αιτιολογική έκθεση για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Αναφερόμενος στη δέσμευση πως το δημόσιο δε θα αποξενωθεί από την πλειοψηφία των μετοχών επισήμανε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στο σώμα του νόμου ενώ δεν γίνεται αναφορά στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Είναι αδιανόητο μια τέτοια πρωτοβουλία να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν μπορείτε να δεχθείτε αλλαγή της εισηγητικής έκθεσης, αποτελεί παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, προσέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρέπει να καταθέσετε τροπολογία, δεν γίνεται με νομοτεχνική βελτίωση, σημείωσε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Γελοιότητες για να ξεγελάσουν δύο ανθρώπους, τόνισε φωτογραφίζοντας τους βουλευτές των Οικολόγων- Πράσινων. 

Ασημακοπούλου: «Κότες» οι Δημαράς και Τσιρώνης

Χαρακτηριστική ήταν και η ατάκα της Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία σχολίασε καυστικά την υπαναχώρηση των Οικολόγων Πράσινων από την καταψήφιση των προαπαιτούμενων, μόλις συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό.

Με αφορμή και την χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί... φεμινισμού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε, απευθυνόμενη προς τους υπουργούς που κάθονταν στα έδρανα: «Καλό θα ήταν να υπερασπιστείτε τον κ. Τσιρώνη και τον κ. Δημαρά, οι οποίοι μπορεί να είναι και άντρες, αλλά είναι και κότες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης