ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Σε μια κλωστή κρέμεται η συνεργασία

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Σε μια κλωστή κρέμεται η συνεργασία

Η απουσία απευθείας επαφής των αρχηγών αφήνει έδαφος για παρεξηγήσεις - Συγκρουόμενες απόψεις και στα δύο κόμματα

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Σε μια κλωστή κρέμεται η συνεργασία
Σε αποκλίνουσες κατευθύνσεις φαίνονται να κινούνται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, παρά την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει να απορρίπτει το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να τελειώσει άδοξα η υπόθεση της συνεργασίας των δύο κομμάτων. 

Πίσω από τις δηλώσεις η ουσία είναι ότι ποτέ ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήταν υπέρμαχος της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Θεωρούσε και θεωρεί τη Χαριλάου Τρικούπη τοξική.
Και η Φώφη Γεννηματά, όμως, που είχε την πρωτοβουλία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει αντιστάσεις από όσους πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο να αυτοδιαλυθεί. 

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα λήξει εντός των ερχόμενων ημερών. Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην ανάγκη ο διάλογος να έχει δια ταύτα, δηλαδή, ορισμό της ημερομηνία εκλογής του νέου επικεφαλής. Στο Ποτάμι, όμως, δεν δείχνουν να βιάζονται το ίδιο. 

Η κατάσταση περιπλέκεται από τις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ. Πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη που το σκέφτεται για δεύτερη φορά, ή του Γιάννη Μανιάτη που περιμένει την απόφασή του ευρωβουλευτή της Ελιάς για να κάνει τη δική του κίνηση, στην κούρσα είναι έτοιμος να μπει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Με την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί νέο κόμμα, καθώς πιστεύει ότι δεν έχει νόημα να εκλεγεί αρχηγός που θα είναι όμηρος των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης