Σουλτς προς Δικηγόρους Αιγίου: Απόφαση του Τσίπρα το νέο ασφαλιστικό

Σουλτς προς Δικηγόρους Αιγίου: Απόφαση του Τσίπρα το νέο ασφαλιστικό

«Η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα των Κρατών Μελών και η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη ναι εισάγει νόμους, όπως αυτοί, εφόσον είναι συμβατοί με το κοινοτικό δίκαιο» απάντησε ο πρόεδρος του Ε.Κ σε επιστολή Ελλήνων δικηγόρων για τις συνέπειες των μέτρων 

Σουλτς προς Δικηγόρους Αιγίου: Απόφαση του Τσίπρα το νέο ασφαλιστικό
Στη διευκρίνιση ότι τα σκληρά αλλά «επειγόντως αναγκαία» μέτρα που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό είναι απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα και όχι των ευρωπαϊκών Θεσμών, προχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απαντώντας σε επιστολή που του απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, με πρωτοβουλία του προέδρου του Γιώργου Μπέσκου είχε στείλει στις 18 Μαΐου επιστολή προς τον Σουλτς και το γραφείο του ΔΝΤ στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενος για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Απαντώντας ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι γνωρίζει το «βαρύ φορτίο  και τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων μετά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση», ωστόσο έσπευσε να καταστήσει σαφές «η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα των Κρατών μελών και η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη να εισάγει νόμους όπως οι παραπάνω εφόσον είναι συμβατοί με το κοινοτικό δίκαιο».  

Κλείσιμο
Ολόκληρη η απάντηση Σουλτς στον ΔΣ Αιγίου: 

«Σας ευχαριστώ πολύ για το e-mail της 18ης Μαΐου 2016, με το οποίο διαμαρτυρείστε για την ασφαλιστική και φορολογική νομοθεσία που εγκρίθηκε από την ελληνική βουλή στις 8 Μαΐου. 
Το ευρωκοινοβούλιο και εγώ προσωπικά είμαστε ενήμεροι για για το βαρύ φορτίο και τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων μετά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη στήριξη του ευρωκοινοβουλίου στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα των Κρατών μελών και η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη να εισάγει νόμους όπως οι παραπάνω εφόσον είναι συμβατοί με το κοινοτικό δίκαιο. 

Αν θεωρείτε ότι οι ασφαλιστικοί και φορολογικοί νόμοι παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ-κάτι που δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω με βάση τις πληροφορίες που μου παρέχετε, μπορείτε να υποβάλετε επίσημη καταγγελία στην Κομισιόν μέσω της ιστοσελίδας της».

Η απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του Μάρτιν Σουλτς τονίζει οι «ως εκ τούτου καταρρίπτεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ισχυρισμός ότι τα επιβαλλόμενα μέτρα είναι κατ’ απαίτησιν των Θεσμών» και αφού σημειώνουν ότι ήδη έχουν προσφύγει στην Κομισιόν, όπως τους υποδεικνύει ο κ. Σουλτς, καλούν την ελληνική κυβέρνηση «να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αίρουν την ευθεία αντίθεση των ψηφισθέντων νομοθετημάτων στο Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είναι πλέον σαφές ότι οι συγκεκριμένες νομοθετικές  ρυθμίσεις ελήφθησαν με πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης χωρίς να έχουν επιβληθεί, κατά το συγκεκριμένο περιεχόμενο, από τους Θεσμούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης