Σταθάκης: Εμμονή της ΝΔ η μείωση της φορολογίας

Σταθάκης: Εμμονή της ΝΔ η μείωση της φορολογίας

Ο υπουργός Οικονομίας υπέρμαχος της φοροεπιδρομής με πρόσχημα το κοινωνικό κράτος που όμως καταρρέει

Σταθάκης: Εμμονή της ΝΔ η μείωση της φορολογίας
Ως «εμμονή» και στοιχείο του «DNA της Δεξιάς» χαρακτήρισε τη μείωση της φορολογίας ο Γιώργος Σταθάκης
, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ολοκληρωτική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επικαλέστηκε δε το ορθό μοντέλο που συσχετίζει τους φόρους με το κοινωνικό κράτος, το οποίο όμως έχει καταστρατηγηθεί και παράγει αντίθετα αποτελέσματα στην Ελλάδα των μνημονίων. Τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια οι φόροι και οι εισφορές αυξάνονται, αλλά η Υγεία και η Παιδεία υποβαθμίζονται, τα ασφαλιστικά ταμεία κατακρημνίζονται και οι συντάξεις μειώνονται.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής
είπε χαρακτηριστικά ότι «στο DNA της Δεξιάς, η έννοια της ανάπτυξης είναι ταυτισμένη με εμμονές όπως η μείωση της φορολογίας και άρα η μείωση του κοινωνικού κράτους, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που σημαίνει μείωση του κράτους πρόνοιας και η μείωση των δημόσιων επενδύσεων».
Αντιπαρέβαλε δε το «DNA της Αριστεράς» υπονοώντας μάλλον ότι αυτό χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Το DNA της Αριστεράς είναι διαφορετικό από αυτό της Δεξιάς» είπε αρχικά για να προσθέσει «στο DNA της Αριστεράς είναι η μέριμνα για ενιαία πρόσβαση σε όλους στα δημόσια σχολεία, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας να μην εξαρτάται από το εισόδημα, να μεριμνά όχι μόνο για τις μπίζνες αλλά και τους δείκτες κοινωνικών ανισοτήτων που σήμερα είναι από τους χειρότερους της ΕΕ. Να μεριμνά για μια ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, η ανάπτυξη να γίνεται σε συνθήκες διανομής του εισοδήματος, να διαμορφώνει μια γεωγραφική ενότητα στο πλαίσιο ενός κράτους για μέριμνα περιφερειακών ανισοτήτων».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν περιόρισε το κοινωνικό κράτος, αλλά «σχεδίασε μια δίκαιη κατανομή των βαρών». Τέλος, εκτίμησε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος σε συνδυασμό με άλλα «εργαλεία» και με την ρευστότητα που θα φέρει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δημιουργεί τις συνθήκες για να επιστρέψει η οικονομία το 2ο εξάμηνο του 2016 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης