Ποτάμι: Η Ειδομένη «έκλεισε» χωρίς σχεδιασμό και μέριμνα

Ποτάμι: Η Ειδομένη «έκλεισε» χωρίς σχεδιασμό και μέριμνα

Θέτει μια σειρά ερωτημάτων όσον αφορά στο μέλλον των προσφύγων και των μεταναστών που απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό

Ποτάμι: Η Ειδομένη «έκλεισε» χωρίς σχεδιασμό και μέριμνα
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επιχείρηση που έκανε τις περασμένες ημέρες στην Ειδομένη εξαπολύει το Ποτάμι,υπογραμμίζοντας ότι το κλείσιμο του «καταυλισμού-ντροπή» για την Ελλάδα, έγινε χωρίς σχεδιασμό και μέριμνα

«Φαίνεται πως μόλις χθες έκλεισε τελικά η Ειδομένη! Ο καταυλισμός-ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο οποίος άνοιξε πριν από έναν περίπου χρόνο, με την ενθάρρυνση των κυβερνώντων σε πρόσφυγες και μετανάστες "να περνάνε απλά και να φεύγουν", όπως έλεγε η τότε υπουργός. Βολεύτηκε τότε η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ δε θα έκλειναν ποτέ! Εγκληματική ανευθυνότητα ή πολιτική ανικανότητα; Ή και τα δύο;», διερωτάται το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, η Ειδομένη έκλεισε χωρίς σχεδιασμό και κυρίως χωρίς μέριμνα για τη βεβαιότητα μετακίνησης των ανθρώπων σε άλλες αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας.

«Έχουν εγκατασταθεί όλοι σε συγκεκριμένες, θεσμοθετημένες δομές; Έχει αποτραπεί το ενδεχόμενο αρκετοί εξ αυτών, εκατοντάδες ή και χιλιάδες, που περιπλανώνται μόνοι τους με τα πόδια, να κατευθυνθούν σε άλλες συνοριακές περιοχές για στήσιμο ίσως μίας νέας «Ειδομένης»; Έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια αυτών των ανθρώπων και των κοινοτήτων στις οποίες ενδεχομένως θα εγκατασταθούν αυθαίρετα και τι γίνεται με τα χιλιάδες παιδιά, τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται τραγικές συνθήκες διαβίωσης αλλά και πολλαπλούς κινδύνους; Επιτέλους, ποιες ενέργειες κάνει σήμερα η κυβέρνηση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία μετεγκατάστασης πολλών χιλιάδων προσφύγων στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.; Μήπως ξεχάστηκε ένθεν κακείθεν;», υπογραμμίζει.

Όπως τονίζει ακόμη ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης δε θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μικρή πολιτεία που είχε στηθεί εκεί, πλάι στο χωριό των 100 κατοίκων, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων. Το Ποτάμι, όμως, «πάντοτε θα υπενθυμίζει την καταστροφική πολιτική όσων τον δημιούργησαν, τον συντήρησαν ή τον χρησιμοποίησαν για τις δικές τους σκοπιμότητες…».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης