Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο Τόσκας - Τώρα θέλει τις κάμερες

Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο Τόσκας - Τώρα θέλει τις κάμερες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η άφιξη και η παραμονή του υπουργού στον προσφυγικό επιτρέπεται να καλυφθεί δημοσιογραφικά - Δύο ημέρες πριν η εκκένωση της Ειδομένης γινόταν στα κρυφά

Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο Τόσκας - Τώρα θέλει τις κάμερες
Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών και προσφύγων. 

Κλείσιμο
Μαζί του θα βρίσκεται ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος, καθώς και ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αυτή τη φορά η δημοσιογραφική κάλυψη θα επιτρέπεται σε αντίθεση με την οδηγία που είχε δοθεί δύο ημέρες νωρίτερα, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης της περιοχής. Η άφιξη και η παραμονή του υπουργού στον προσφυγικό καταυλισμό σήμερα, επιτρέπεται κανονικά να καταγραφεί από τις κάμερες και να μεταδοθεί στα μέσα ενημέρωσης. 

Την Τρίτη πάντως οι δημοσιογράφοι ήταν αποκλεισμένοι σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την περιοχή, ενώ πρόσβασή για πλάνα και εικόνες επιτρεπόταν μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων στο χώρο, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η Αστυνομία έκρινε ότι τις πρώτες ώρες της επιχείρησης, όταν θα μεταφέρονται άνθρωποι από τα αντίσκηνά τους, είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργία στο χώρο, ενώ αρνήθηκε ότι πρόκειται για κυβερνητική γραμμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης