Φιάσκο: Νέα «Ειδομένη» δίπλα από την Ειδομένη

Φιάσκο: Νέα «Ειδομένη» δίπλα από την Ειδομένη

Μόλις 24 ώρες μετά από την πανηγυρική ολοκλήρωση της εκκένωσης, περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην περιοχή - Νέα επεισόδια βίας μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών

Φιάσκο: Νέα «Ειδομένη» δίπλα από την Ειδομένη
Μόλις 24 ώρες μετά από την πανηγυρική ολοκλήρωση της εκκένωσης της Ειδομένης και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή, για να εποπτεύσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης, νέοι καταυλισμοί προσφύγων έχουν «ξεφυτρώσει» σε μικρή απόσταση από τον παλιό.

Όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου διέμεναν τους τελευταίους μήνες, υπό άθλιες συνθήκες, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο, όπου μέχρι πρότινως είχαν βρει άσυλο μερικές εκατοντάδες άτομα.  


Κλείσιμο


Ωστόσο, μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες (απο τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης) ο αριθμός των ατόμων που έχουν στήσει τις σκηνές τους μέσα και γύρω από τα συγκεκριμένα σημεία έχει...πολλαπλασιαστεί και ξεπερνά πλέον τις 4000 ψυχές.

Μάλιστα, στα εν λόγω σημεία έχουν ήδη αρχίζει να σημειώνονται επεισόδια βίας μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών, τα οποία θυμίζουν τα έκτροπα που υποτίθεται ότι θα τελείωναν μετά την περίφημη επιχείρηση «εκκένωσης» της Ειδομένης. Μόλις σήμερα το πρωί, ένας άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο, μετά από μαχαίρωμα που δέχτηκε σε καυγά.



Οι... «αγνοούμενοι» 9.000 μετανάστες


Η εμφάνιση νέων καταυλισμών προσφύγων δίπλα στον παλιό δεν θα έπρεπε ίσως να μας ξενίζει, αφού μετά το πέρας της επιχείρησης εκκένωσης ουσιάστικά «αγνοούνται» περίπου 9.000 άτομα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από την Ειδομένη 3.817 αλλοδαποί. Ωστόσο, με βάση το Συντονιστικό, ο πληθυσμός του καταυλισμού πριν αρχίσει η επιχείρηση της αστυνομίας ξεπερνούσε τις 12.000.

Γεννιέται επομένως το ερώτημα: πού πήγαν οι υπόλοιποι πρόσφυγες και γιατί η Κυβέρνηση δεν προέβλεψε ότι θα επέστρεφαν στο ίδιο σημείο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων;




Στην Ειδομένη εχθές ο Τόσκας (πλέον με.. κάμερες)


Υπενθυμίζεται ότι εχθές μετέβη στην Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών και προσφύγων. 

Αυτή τη φορά η δημοσιογραφική κάλυψη επιτρεπόταν, σε αντίθεση με την οδηγία που είχε δοθεί τρεις ημέρες νωρίτερα, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης της περιοχής. Η άφιξη και η παραμονή του υπουργού στον προσφυγικό καταυλισμό εχθές καταγράφηκε κανονικά από τις κάμερες και μεταδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης. 






Επίθεση δέχτηκε σήμερα ένας από τους μετανάστες στην περιοχή








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης