Τσίπρας: Φέρατε μέτρα 63 δισ. και μας κατηγορείτε για «προσαρμογή» 5,4 δισ.;

Τσίπρας: Φέρατε μέτρα 63 δισ. και μας κατηγορείτε για «προσαρμογή» 5,4 δισ.;

Συνέκρινε μέτρα εξαετίας με μέτρα ενάμιση χρόνου - Επέμεινε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, δίχως να αναφερθεί στα πρόσθετα μέτρα των τριών δισ. ευρώ - Επίθεση σε Γεννηματά και Θεοδωράκη

Τσίπρας: Φέρατε μέτρα 63 δισ. και μας κατηγορείτε για «προσαρμογή» 5,4 δισ.;
Τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την Πέμπτη και να είναι θετικά για την κυβέρνησή του και την οικονομική πολιτική, επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της
Βουλής, κάνοντας μια αναφορά στην οικονομία, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια.

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Να δω τι θα πείτε αύριο, όταν βγουν τα στοιχεία της Eurostat. Είναι η πιο σύνθετη και κρίσιμη διαπραγμάτευση».

Απαντώντας, δε, στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει απόλυτα εάν θα χρειαστεί να υιοθετηθεί η επιπρόσθετη προληπτική γραμμή μέτρων, ύψους τριών δισ. ευρώ.
Κλείσιμο

«Θα σας συνιστούσα να μην βάλετε όλα τα λεφτά σας στην πιθανότητα αποτυχίας της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση θα κλείσει» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Καλεσε, δε, τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της ΝΔ: «Θα μας πείτε τι θέση παίρνετε; Ο κ. Γιούνκερ, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, υποστήριξε και είπε ότι όλα τα στοιχεία μας είναι σωστά και δεν υπάρχει ανάγκη έκτακτων μέτρων. Είπε ότι δεν είναι αυτοσκοπός να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ. Αν το έλεγα εγώ, θα μιλούσαν τα ΜΜΕ για μονομερείς ενέργειες. Συμφωνείτε ή όχι;».

Ο ίδιος επιχείρησε να συγκρίνει τα μέτρα που έλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την περασμένη εξαετία με όσα ο ίδιος λαμβάνει στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης: «Σας βλέπω σήμερα και να βιάζεστε, αλλά και να αγκομαχάτε... Γιατί; Γιατί κάποιοι σας πιέζουν, καθώς είτε έχουν χρέη είτε θέλουν να κρατούν μέσα και να εκβιάζουν. Έχετε φέρει μέτρα που ξεπερνούν τα 63 δισ. και έρχεστε σήμερα να μας κατηγορήσετε για προσαρμογή 5,4 δισ. ευρώ».

«Είναι θράσος να μιλάτε για μέτρα» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τα πρόσθετα μέτρα δεν είναι προιόν της σημερινής διαπραγμάτευσης, αλλά των πολιτικών και των άστοχων διαπραγματεύσεων, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν κάνει. «Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση, αλήθειες και θα τα καταφέρουμε» σημείωσε σχετικά.

Τέλος, επιτιθέμενος σε Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη, σημείωσε με νόημα, «φωτογραφίζοντας» τις μεταξύ τους συζητήσεις: «Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν υπάρχει. Αυτό θα ήταν Κεντροδεξιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης