Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών - Είναι νωπή η λαϊκή εντολή

Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών - Είναι νωπή η λαϊκή εντολή

Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος, είπε ο πρόεδρος της Βουλής, επιχειρώντας να «ξορκίσει» την εκλογολογία

Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών - Είναι νωπή η λαϊκή εντολή
Την εντεινόμενη εκλογολογία επιχείρησε να ξορκίσει ο πρόεδρος της Βουλής
, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, για να πάρει σειρά η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και με αφορμή τις δηλώσεις του κ.
Πάνου Καμμένου περί προσφυγής σε εκλογές, σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν σε λήψη περαιτέρω μέτρων για το ασφαλιστικό, είπε: «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πρόσφατη και νωπή η λαϊκή εντολή. Μπροστά μας είναι το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να έρθει το επόμενο και μεγαλύτερο που είναι το χρέος».

Κλείσιμο
Παράλληλα, εκτίμησε ότι «ο οδικός αυτός χάρτης θα υπάρξει, θα υλοποιηθεί και θα αποτιμηθεί και να είστε σίγουροι ότι οι όποιες εξελίξεις -δεν εννοώ εκλογές- θα επιταχυνθούν».

Επανερχόμενος, δε, στις δηλώσεις Καμμένου, τις ενέταξε στο πλαίσιο της «δημιουργικής συμμετοχής στο διάλογο… έτσι να 'χουμε να λέμε», σημειώνοντας με νόημα: «Όλοι έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία στην πολιτική».

Αναφορικά με την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου έχουν κληθεί εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων για διάλογο, ο πρόεδρος είπε ότι η Βουλή διατηρεί «ανοικτούς τους δρόμους του διαλόγου», ωστόσο σημείωσε ότι η συνεδρίαση δεν θα γίνει, εάν δεν προσέλθουν οι αγρότες.

Αύριο η τελική Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ
Επίσης, ανέφερε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ. Σημείωσε ότι θα παρουσιαστούν πειστικά στοιχεία στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, που θα απαντούν και  στο ζήτημα του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διάσκεψη θα μοιραστούν διάφορες εκθέσεις -όπως η έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία στη χώρα μας δεν μπορούν να εκπέμπουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Τόνισε, δε, ότι, εάν και αυτή η προσπάθεια αποβεί άκαρπη, τότε θα ακολουθήσει νομοθετική πρωτοβουλία, που θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης