Βίτσας: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα φεύγουν εντός 48 ωρών από τα νησιά

Βίτσας: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα φεύγουν εντός 48 ωρών από τα νησιά

Θα οδηγούνται προς την ηπειρωτική χώρα και θα ακολουθείται μια διαδικασία μετεγκατάστασης - Στην Κω το hot spot θα γίνει παρά τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Βίτσας: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα φεύγουν εντός 48 ωρών από τα νησιά
Για τη δημιουργία των hot spots στα ελληνικά νησιά, κατά τις ευρωπαϊκές επιταγές, και τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας το πρωί της Δευτέρας. 

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη διαδικασία χειρισμού των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στα ελληνικά παράλια εξηγώντας ότι πρόσφυγες
και μετανάστες εντός 24 ή 48 ωρών από τη στιγμή της άφιξής τους στα νησιά, θα απομακρύνονται από αυτές τις περιοχές και θα οδηγούνται προς την ηπειρωτική χώρα. Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι οι πρόσφυγες θα κατευθύνονται προς τους χώρους για μετεγκατάσταση όπως στο Σχιστό και τη Σίνδο. 
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω, ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι το hot spot θα ολοκληρωθεί «παρά τις αντιδράσεις μια μικρής μειοψηφίας που σπέρνει τον  φόβο». Μάλιστα εξήγησε ότι η εικόνα τους να περιφέρονται στην ύπαιθρο χωρίς καμία υποστήριξη, είναι αρνητική και για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης