Κατρούγκαλος: Γραβάτες Armani και Dior φοράνε δικηγόροι με μεγάλα εισοδήματα

Κατρούγκαλος: Γραβάτες Armani και Dior φοράνε δικηγόροι με μεγάλα εισοδήματα

Μίνι κόντρα μεταξύ του υπουργού Εργασίας και του πρόεδρου των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή

Κατρούγκαλος: Γραβάτες Armani και Dior φοράνε δικηγόροι με μεγάλα εισοδήματα
Έπειτα από τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του για τον ένα χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς για τους μεγαλοδικηγόρους που διαδηλώνουν με τις γραβάτες στο δρόμο, στο θέμα του κινήματος γραβάτας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγη μόνο ώρα μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.

Κι όμως, μετά τη συνάντηση καταγράφηκε μια μίνι κόντρα μεταξύ του υπουργού Εργασίας και του πρόεδρου των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αλεξανδρής, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και σχολιάζοντας το αποκαλούμενο κίνημα της γραβάτας είπε πως η γραβάτα είναι «εργαλείο της δουλειάς των δικηγόρων» και υπογράμμισε πως «δεν είναι κίνημα αγχόνης αλλά ζήτημα ζωής».

Έφερε δε ως παράδειγμα περιπτώσεις δικηγόρων που έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ και πληρώνουν σε εισφορές περισσότερα από 9.000 ευρώ.
Κλείσιμο

Ωστόσο, αμέσως μετά ο κ. Κατρούγκαλος σήκωσε το γάντι και ανέφερε πως μπορεί όλοι να φοράνε γραβάτα στο δικαστήριο, «αλλά γραβάτα Armani και Dior την φοράνε δικηγόροι με μεγάλα εισοδήματα».

Τόνισε δε ότι δεν πρέπει οι οικονομικά αδύναμοι να τραβάνε το κάρο και χαρακτήρισε ως «χτυπητή ανακρίβεια» το παράδειγμα που έφερε ο κ. Αλεξανδρής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης