Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ ανησυχούν ιδιαίτερα για τους πολιτικοποιημένους διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα
Οι διορισμοί και η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θέτουν σε κίνδυνο  το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, προειδοποιούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο διορίστηκε ειδικός σύμβουλος για να εποπτεύει την πορεία του προϋπολογισμού ο αδερφός του νέου γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διόρισε επίσης τη μητέρα και τη φίλη του!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε για τις επιπτώσεις που οι διορισμοί μπορεί να έχουν στο πρόγραμμα, τονίζοντας πως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα από τα μηνύματα που λαμβάνουν για μια σειρά από πολιτικοποιημένους διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ανάλογο κλίμα, άλλωστε, ήταν και η δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα -μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup- ο  Γερούν Ντάισεμπλουμ ο οποίος υπογράμμισε πως η «πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος έφερε σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι «60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν».

Μάλιστα, τόνισε πως ανησυχεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή, σημειώνοντας πως «αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο».

Στην ερώτηση του ανταποκριτή του Πρώτου ΘΕΜΑτος Ιωάννη Αντύπα, σχετικά με τους διορισμούς της κυβέρνησης, έπειτα και από τις αποκαλύψεις για τον διορισμό στενών συγγενικών προσώπων του γραμματέα της νεολαίας Σύριζα και το κατά πόσο δεν συμβαδίζουν με τη συμφωνία της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος Τύπου Άννικα Μπρέιντχαρντ απάντησε πως «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο της συμφωνίας και δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για μεμονωμένες υποθέσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης