Βίτσας: Έχουμε την κοινοβουλευτική δύναμη να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή

Βίτσας: Έχουμε την κοινοβουλευτική δύναμη να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή

Επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινωνικό

Βίτσας: Έχουμε την κοινοβουλευτική δύναμη να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή
"Όσοι θεωρούν ότι η προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι ένδειξη αδυναμίας πλανώνται πλάνην οικτρά. Η κυβέρνηση έχει και την αποφασιστικότητα και την κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να υλοποιήσει την εντολή που της έδωσε ο λαός στις 20 Σεπτεμβρίου. Άρα, αν θεωρεί κανένας ότι τον έχουμε ανάγκη, καλύτερα να γυρίσει πλευρό!" δήλωσε απόψε από την Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο ομιλίας του σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του
ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ Βίτσας, που από σήμερα, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία σε στρατιωτικούς σχηματισμούς της Θεσσαλίας, το πρωί επισκέφθηκε το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 404 Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το 303 προκεχωρημένο εργοστάσιο βάσεως.
 
Απόψε αναφερόμενος στην διάρκεια της ομιλίας του στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, ο κ. Βίτσας επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινωνικό. "Η κυβέρνηση ζήτησε να προσυπογράψουν για την μη περικοπή των συντάξεων, κάτι που αρνήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε συνεννόηση πάνω σε βασικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση και η συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρουμε όμως καλά, πως δεν υπάρχει μόνο το επίπεδο της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων - παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε να το επιζητούμε στα καίρια ζητήματα – αλλά υπάρχει και το πιο σημαντικό της συνεννόησης με την ίδια την κοινωνία και η συναίνεσή της".
 
Κλείσιμο
"Η κοινωνία και η πατρίδα μας έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει και μεγάλες προτεραιότητες, με πρώτη τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ομαλοποίηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την διαπραγμάτευση για το χρέος" συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.
 
Αύριο ο κ Βίτσας θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης ενώ στις 5 μμ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Θυμάτων της μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και ακολούθως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. Εξάλλου, σε σημερινή του ομιλία στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ο κ. Βίτσας τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία όπως σημείωσε, μπορεί να συμβάλει και στην αποτροπή της φυγής της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό. Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε μάλιστα, πως η ελληνική αμυντική βιομηχανία συντελεί στην εξυπηρέτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ποσοστό κάτω του 10%, όταν στη Γερμανία η γερμανική αμυντική βιομηχανία συντελεί σε ποσοστό 75%.
 
Οκ. Βίτσας επανέλαβε ότι "στον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις" και γνωστοποίησε ότι "συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε σχέση με τα δικαιώματά σας - ήδη το επίδομα παραμεθορίου έχει αρχίσει να δίνεται". Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου που "έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα του παρελθόντος, που αφορούν ζητήματα μεταθέσεων, ζητήματα διευκόλυνσης των οικογενειών - αλλά και μέσα από αυτό, διευκόλυνσης της ίδιας της κοινωνίας στην προσέγγιση με το στράτευμα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης