«Βαρίδι» για την κυβέρνηση ο Αλέκος Φλαμπουράρης

«Βαρίδι» για την κυβέρνηση ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Νέο πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία μετά τις αποκαλύψεις για το «δώρο» του Δήμου Αίγινας που του χάριζε 4.000 ευρώ από την κατανάλωση ύδατος της πισίνας του - Χρωστούσε από το 2010 το ποσό των 6.659,47 ευρώ για κατανάλωση νερού στο εξοχικό του στην Αίγινα!

«Βαρίδι» για την κυβέρνηση ο Αλέκος Φλαμπουράρης
Σε «βαρίδι» που ημέρα με την ημέρα εκθέτει ολοένα περισσότερο την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση Φλαμπουράρη με πολλά στελέχη πλέον του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την ανάληψη δράσης από τον πρωθυπουργό.

Μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τα δημόσια έργα 3,9 εκατ. ευρώ που η εταιρεία του ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έλαβε από την περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός Επικρατείας και το προβληματικό του πόθεν έσχες που τον εκθέτει, οι αποκαλύψεις για το «δώρο» του Δήμου Αίγινας να του χαρίσει 4.000 ευρώ από την κατανάλωση ύδατος της πισίνας του, δημιουργεί νέο πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία.

Κι όλα αυτά ενώ βασικό προεκλογικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ρήξη με το «παλιό». Σαν να μην έφθαναν αυτά, όπως το protothema.gr από την Κυριακή παρουσίασε, βαριά εκτεθειμένος είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος επιδιώκει να «τσουβαλιάσει» τον φάκελο της δήλωσης εισοδημάτων του υπουργού Επικρατείας με άλλα 129 πόθεν έσχες με στόχο να συγκαλύψει την απόκρυψη στοιχείων.

Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο των καταγγελιών του βουλευτή του Ποταμιού και τέως γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη περί ύπαρξης μαύρων ταμείων στην εταιρεία του υπουργού που ακόμα και σήμερα, μια εβδομάδα μετά μένουν επιδεικτικά αναπάντητα.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα αποκάλυψη πως το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ από οφειλές για την κατανάλωση νερού «χάρισε» στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμος Αίγινας.Πολύ περισσότερο όταν ο ισολογισμός της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ έδειχνε πως ο κ. Φλαμπουράρης είχε στο χρηματοκιβώτιο του ποσό πάνω από 2 εκατ. ευρώ! Δηλαδή ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αντί να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του ως «έχων» με χαριστική ρύθμιση γλίτωσε την πληρωμή ενός μικρού συγκριτικά με τις δυνατότητες του ποσού.
Κλείσιμο
Ειδικότερα,  ο υπουργός Επικρατείας χρωστούσε από το 2010 το ποσό των 6.659,47 ευρώ για κατανάλωση νερού στο εξοχικό του στην Αίγινα.

Με απόφαση, όμως, του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας «έσβησε» το 60% της οφειλής με το αιτιολογικό της «αυξημένης κατανάλωσης».

Έτσι ο υπουργός Επικρατείας καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 2.618,76 ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 4.040,71 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ωστόσο, η διατύπωση «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης είναι λάθος» και το «κούρεμα» έγινε επειδή το αίτημα θεραπείας που υπέβαλε ο υπουργός Επικρατείας ήταν ειλικρινές.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη «αν είναι κάτι που διαπιστώσει ότι είναι ειλικρινής η δήλωση του δημότη εμείς κοιτάμε το συμφέρον του δήμου» δήλωσε ο Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που κάναμε ήταν αντί να τον χρεώσουμε με το ανώτατο τιμολόγιο των περίπου 8 ευρώ για καταναλώσεις από 80 κυβικά μέτρα και πάνω, τον χρεώσαμε με το τιμολόγιο της κατηγορίας "36-45 κυβικά μέτρα" που είναι περίπου 3 ευρώ προκειμένου ο δήμος να μην χάσει τα χρήματά του», εξήγησε ο Δημήτρης Μούρτζης.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του» κατέληξε ο κ. Μούρτζης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης