Η απουσία της Ζωής και το κατακόκκινο ταγιέρ της Αννέτας

Η απουσία της Ζωής και το κατακόκκινο ταγιέρ της Αννέτας

Από το πρωί οι περίπου είκοσι καθαρίστριες του κοινοβουλίου "γυάλιζαν" τους μαρμαρένιους διαδρόμους και αγανακτούσαν με όσους πατάνε το φρεσκοσκουπισμένο κόκκινο χαλί

Η απουσία της Ζωής και το κατακόκκινο ταγιέρ της Αννέτας
Κλίμα εθνικής επετείου επικράτησε χθες στην Βουλη κατα την υποδοχή του Γάλλου Προεδρου Φρανσουα Ολάντ.

Ήδη απο τις 11 το πρωι - μια ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλια του κ. Ολάντ - βουλευτες και αξιωματούχοι είχαν κατακλείσει το καφενείο, το εντευκτηρίου και το περιστύλιο δημιουργώντας σύννεφα καπνού απ´ τα τσιγάρα.

Κλείσιμο
Όλοι τους με τα ατσαλάκωτα κουστούμια ή τα καλοραμμένα ταγιέρ.






Η έντονη συζητηση Φλαμπουραρη - Βαρεμένου

Στις 12 παρά οι περισσότεροι είχαν μεταφερθεί στα έδρανα της Ολομέλειας. Απο τους υπουργούς πρώτος προσήλθε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλης και ακολούθησε ο κ Θεοδωσης Πελεγρίνης και οκ Αλεκος Φλαμπουραρης που ανέμενε με αγωνία την λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής για τα ποθεν εσχες μιας και εξεταζόταν η υποθεςη με τις μετοχές της εταιρειας του. Γι αυτο κι όταν είδε τον πρόεδρο της Γιώργο Βαρεμονο τον κάλεσε αμέσως κοντά του. "Τι εγινε πάλι σημερα" φέρεται να τον ρώτησε με αγωνία για να ακολουθήσει μια έντονη συζητηση. Αργότερα μαθεύτηκε ότι η επιτροπη παρέπεμψε τον υπουργό επικράτειας για περαιτέρω ελέγχους και για το ενδεχόμενο ύπαρξης "μαύρων ταμείων" στην εταιρεία του.




Η απουσία της Ζωης

Η άλλη πλευρά των υπουργικών άρχιζε να κατακλύζεται απο τους αξιωματούχους. Στην πρώτη θέση ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος, διπλα του οι πρων υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί Ιωάννης Γριβας, Βασιλικη Θάνου και Παναγιωτης Πικραμένος αμέσως μετα οι πρων πρόεδροι Βουλης Δημητρης Σιουφας, Φίλιππος Πετσάλνικος και Βυρων Πολυδωρας. Θέση υπήρχε και για την κα Ζωη Κωνσταντιπουλου η οποία όμως δεν προσήλθε.

Απο κάτω οι βουλευτες έπαιρναν θέση με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ να μην κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το "μεγάλο γεγονός"




Οι φωτεινές παρουσίες

Στις αξιομνημόνευτες παρουσίες συγκαταλέγεται η Άννετα Καββαδία . Η ευειδής βουλευτής επέλεξε να ειναι ασορτί με το κόκκινο χαλί που στρώθηκε για την περίσταση φορώντας αντίστοιχης απόχρωσης ασφυκτικά εφαρμοστό ταγιέρ με βαθύ ντεκολτέ.

Η κυρία Ολγα Κεφαλογιαννη επέλεξε ενα κομψό κατάμαυρο σύνολο ενώ οι αχώριστες το τελευταίο διάστημα Αννα Καραμανλη και Φωτεινη Αραμπατζη "φώτισαν" τα ορεινά της Ολομέλειας.








Η καθυστέρηση και η οργή της Λιάνας

Η ωρα όμως περνούσε, ο Γάλλος Προεδρος δεν εμφανιζόταν και το προεδρείο της Βουλης δεν ενημέρωνε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες δυσφορίας στους βουλευτες που ένιωθαν πλέον σαν μαθητές σε αναμονή πρωινής προσευχής.

Μεταξυ αυτών και η κυρία Λιανά Κανελλη που δεν κρατήθηκε και άρχισε να φωνάζει "μας έχετε κλεισμένους εδω μεσα και δεν μας λέτε τιποτα και τα μαθαίνουμε απο την τηλεόραση του καφενείου" ενώ ο κ. Φλαμπουραρης προςπαθηςε να την καθηςυχαςει λέγοντας "καν´τε λιγάκι υπομονή".




Τα χειροκροτήματα και η αμηχανία Βούτση

Τελικά με σχεδον δυο ώρες καθυστέρηση όλοι σηκώθηκαν - ακομα και η κα Κανελλη που στην αρχή δύστροπισε-  για να υποδεχθούν τον κ Ολάντ που συνοδευόταν απο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο. Το σύνολο σχεδόν της ολομέλειας "δώρισε" ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα στον Γάλλο Πρόεδρο εκτος των ΚΚΕ και ΧΑ.

Στην συνέχεια ο κ Βουτσης συνόδευσε στην προεδρική έδρα τους δυο Προέδρους προκειμένου να καθίσει δεξιά του ο κ Ολάντ και αριστερά του ο κ Παυλοπουλος. Λόγω άγχους και αμηχανίας όμως ξέχασε να υποδείξει στον υψηλό προσκεκλημένο την θέση του με αποτέλεσμα να καθίσει ο κ Βουτσης και ο γάλλος Προεδρος να κοιτά με απορία για το που θα τον βάλουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης