Φλαμπουράρης: Η συμφωνία που φέραμε, συνεχίζει την φορολογική λαίλαπα

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία που φέραμε, συνεχίζει την φορολογική λαίλαπα

Ο υπουργός Επικρατείας ομολόγησε τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία που φέραμε, συνεχίζει την φορολογική λαίλαπα
Την «φορολογική λαίλαπα» των πολιτών που συνεχίζεται με το νέο μνημόνιο παραδέχθηκε υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ερχόμενος σε αντίθεση  τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που την περασμένη Δευτέρα επέκρινε την αντιπολίτευση, η οποία μιλά για «φοροκαταιγίδα», όσο και τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις.

«Να είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν και σκληρές πτυχές στην συμφωνία, αλλά υποσχόμαστε ότι θα την υλοποιήσουμε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξεφύγουμε από την δίνη της κρίσης», είπε για να εξηγήσει «βασικό αρνητικό μέτρο είναι υπερφορολόγηση που συνεχίζεται» ομολόγησε, για να υποστηρίξει ωστόσο ότι «θα φέρουμε δύο μέτρα για να μειώσουμε την υπερφορολόγηση μέχρι εξαφανίσεως. Την πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση μεγαλύτερων εισοδημάτων ώστε να ελαφρύνουμε τα μικρότερα. Αυτή την φορολογική λαίλαπα θα την μειώσουμε».

Εκτός αυτού ο υπουργός σε ένα κρεσέντο παραδοχών είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις όπως το λιμάνι Πειραιά και τα 14 αεροδρόμια. Όμως έχουμε ως στόχο την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, την τήρηση των εργασιακών σχέσεων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Επίσης ο υπουργός είπε ότι τα έσοδα από το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα διατεθούν και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν όχι μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αλλά και την ανάπτυξη και ενίσχυση ασφαλιστικών ταμείων για μόνιμη λύση στα θέματα του ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισήμανε τα τέσσερα θετικά σημεία της συμφωνία λέγοντας:
Κλείσιμο
-Υπάρχουν χαμηλότεροι δημοσιονομικοί  στόχοι που εξασφαλίζουν 20 δις ευρώ που θα δοθούν για ανάπτυξη και ενίσχυση οικονομικά αδυνάμων.
-  Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επαρκείς πόρους για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και λύση στα κόκκινα δάνεια.
- Εμπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές μέσα από πακέτο 35 δις ευρώ
- Καταπολέμηση διαφθοράς, φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας. Δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για δημόσιες συμβάσεις


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης