Βούτσης σε Άδωνι: Καθίστε κάτω και να είστε ήσυχος! - Παρατήρηση από τον Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής

Βούτσης σε Άδωνι: Καθίστε κάτω και να είστε ήσυχος! - Παρατήρηση από τον Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής

Διαξιφισμοί επί της διαδικασίας - Μουρούτης στο Twitter: Νέα Κωνσταντοπούλου ο Νίκος Βούτσης

Βούτσης σε Άδωνι: Καθίστε κάτω και να είστε ήσυχος! - Παρατήρηση από τον Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής
Το πρώτο επεισόδιο με βουλευτές της αντιπολίτευσης είχε το βράδυ της Τετάρτης ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης ακούστηκε από τα έδρανα να διαμαρτύρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καθίστε κάτω! Καθίστε κάτω και να είστε ήσυχος», του είπε με αυστηρό ύφος ο κ. Βούτσης.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του υπουργού, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε στο προεδρείο ότι η διαδικασία εξελίσσεται εις βάρος των βουλευτών καθώς, όπως είπε, μιλούν στη σειρά πέντε διαφορετικοί υπουργοί.

Το επεισόδιο σχολίασε ο Γιώργος Μουρούτης στο twitter γράφοντας «Νέα Κωνσταντοπούλου ο Νίκος Βούτσης».

Κλείσιμο


Να σημειωθεί πως η «έκρηξη» του Άδωνι Γεωργιάδη δεν ήταν η μόνη, αφού και άλλοι βουλευτές παραπονέθηκαν πως δεν θα προλάβουν να τοποθετηθούν. Ένας εξ αυτών και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε παρέμβαση επί του θέματος, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθεί κάποια αλλαγή στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να ανεβούν στο βήμα της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθούν, 13 υπουργοί -συνεχόμενα- πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενος το λάθος χειρισμό από το Προεδρείο της Βουλής, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ευθύς ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να αλλάξει η διαδικασία στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, να μη μιλάνε όλοι οι υπουργοί μαζί και να υπάρχει αντίλογος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ήδη από το απόγευμα, παρατηρώντας το πώς εξελίσσεται η διαδικασία, τη δυσαρέσκειά τους είχαν εκφράσει 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν με επιστολή τους κοινοποίησαν πως δεν θα τους δοθεί χρόνος να μιλήσουν στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αν και έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους.




Σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή που υπογράφαν 15 βουλευτές, από τους συνολικά 162 βουλευτές που έχουν εγγραφεί από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες στον ενιαίο κατάλογο ομιλητών, δεν τοποθετήθηκε ούτε το ένα τρίτο αυτών. Ταυτόχρονα, προτείναν τη μείωση του χρόνου ομιλίας των υπουργών και των υπολοίπων βουλευτών, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα ανωτέρω, έχοντας υπόψη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 46 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης