Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα

«Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία - «Τέρμα οι χαιρετούρες με τον Τσίπρα» λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, δίνοντας το νέο στίγμα

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα
Συνολική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας με τον «πολιτικό καιροσκοπισμό του» ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και ότι, αντί για εθνικός ηγέτης, έγινε κομματάρχης.

Κλείσιμο
Αφού δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι «εσείς φέρατε τη συμφωνία, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα και φόρους».

«Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και υποστήριξε: «Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε τη φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., για να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Έδωσε το αντιπολιτευτικό του στίγμα, λέγοντας: «Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργαίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους, αυτά δεν θα τα ψηφίσουμε».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ μίλησε εναντίον της χώρας -για τα θέματα διαφθοράς- και ότι δεν ήταν θέμα μετάφρασης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, λέγοντας ότι είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, που αναιρεί τη δυνατότητα για αναδιάρθρωσή του, αντίθετα με όσα δημοσίως διακηρύσσει.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προχωρά στη μείωση των αγροτικών συντάξεων και στην αύξηση των φόρων, τονίζοντας «χωρίς την ψήφο της ΝΔ -μόνο των ΑΝΕΛ».



Τον προκάλεσε να κατονομάσει τους ολιγάρχες και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να φέρει το νόμο.

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και ξέρουμε όλοι ποιοι κάνουν παρέα με ποιον και ποιος στηρίζει ποιον» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υπογράμμισε ότι «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βρώμικο πόλεμο και πέταξε λάσπη, όταν υπαινισσόταν συμμετοχή στελεχών της ΝΔ σε σκάνδαλα».

Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνει παντού απροετοίμαστος και ότι «δεν έχει διαβάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν οι υπουργοί του».

«Εσείς προκαλέσατε φυγή καταθέσεων, εσείς προκαλέσατε capital controls, εσείς προκαλέσατε την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση και τώρα εξαπατάτε τους δικούς σας βουλευτές, λέγοντας ότι τώρα θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ακολούθως διάβασε το σχετικό εδάφιο της συμφωνίας με τους δανειστές, όπου αναφέρεται ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην Παιδεία, καλώντας την κυβέρνηση να ξεφύγει από τις ιδεοληψίες της. «Δεν μπορεί να ξεκινά η σχολική χρονιά με δεκάδες σχολεία κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε το ιδεολοτικό και πολιτικό στίγμα της ΝΔ: «Εμείς διαθέτουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ, εκφράζουμε την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο. Εμείς πιστεύουμε στο μικρό και επιτελικό κράτος με μικρότερους φόρους».

Κλείνοντας, είπε ο κ Μεϊμαράκης στον κ. Τσίπρα: «Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Απαντώντας στη σύντομη παρέμβαση του κ. Τσίπρα, είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης: «Όποιος κι αν είναι αρχηγός, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένη» και τον κατηγόρησε  ότι παρεμβαίνει στα εσωκομματικά της ΝΔ. Απεύθυνθηκε στον κ. Τσίπρα, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει αν θέλει συνεργασία με τη ΝΔ ή όχι, γιατί «δεν σας φθάνουν τα μαξιλαράκια που έχετε».

«Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε την αύξηση του χρέους» είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα και του καταλόγισε ότι συγχέει την αύξηση του ΑΕΠ με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Συμφώνησε, δε, ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, εξηγώντας: «Με την ύφεση που έχετε προκαλέσει και τα ελλείμματα πρέπει να το δούμε το χρέος».

Επέρριψε πάντως ευθύνη στον κ. Τσίπρα ότι δεν επιθυμεί τη συναίνεση, λέγοντας: «Δεν είδα να μας καλείτε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Εμείς συμπεριφερόμαστε σαν υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, λέμε ναι στα θετικά, λέμε όχι στα αρνητικά και στους φόρους».

Αξίζει να σημειωθει ότι, κατά την κάθοδό του από το βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Μεϊμαράκης δεν πέρασε μπροστά από τα έδρανα των υπουργών και του πρωθυπουργού, ως είθισται, ενώ συνεργάτες του σημειώνουν με νόημα: «Τέρμα οι χαιρετούρες με τον Τσίπρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης