Η αντζέντα των συναντήσεων Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Η αντζέντα των συναντήσεων Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Εξι ημέρες θα μείνει στην αμερικανική μεγαλούπολη ο πρωθυπουργός -  Συναντήσεις με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον δήμαρχο της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο

Η αντζέντα των συναντήσεων Τσίπρα στη Νέα Υόρκη
Έξι ημέρες θα διαρκέσει το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εκεί ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ηγέτες άλλων χωρών, ενώ παρόλο που δεν έχει οριστεί διμερής συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είναι βέβαιο πως οι δύο θα συναντηθούν στις δεξιώσεις που παρατίθενται στο περιθώριο της συνόδου.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. De Blasio, και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton.       

Ο Α. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. Για το λόγο αυτό μάλιστα η ορκομωσία των νέων βουλευτών θα γίνει το επόμενο Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, ενώ οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης