«Ανοικτός» από παντού ο τέως υπουργός – εργολάβος που έπαιρνε κρατικά έργα

«Ανοικτός» από παντού ο τέως υπουργός – εργολάβος που έπαιρνε κρατικά έργα

Ο αστυνομικός ήταν στη Φλώρινα την ημέρα που εμφανίζεται να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής - Βενιζέλος: Μπορεί η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ να παίρνει δημόσια έργα με παρένθετα πρόσωπα; - Ο Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει εκτεθειμένος δίχως να μπορεί να δικαιολογήσει τη μετοχική του παρουσία στην εταιρεία που έλαβε έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου

«Ανοικτός» από παντού ο τέως υπουργός – εργολάβος που έπαιρνε κρατικά έργα
Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε απόλυτα τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Φλαμπουράρη, μέχρι μάλιστα και του σημείου να διαψεύσει (προφανώς για να απομειώσει τεχνητά το ύψος του σκανδάλου) και το ποσό του έργου μιλώντας για 1,5 εκατ. ευρώ όταν ήταν 3,9 εκατ. ευρώ, ο τέως υπουργός – εργολάβος δημοσίων έργων εξακολουθεί να είναι «ανοικτός» από παντού.
 
Μετά από ένα επικοινωνιακό μπαράζ αυτοδιαψεύσεων, αμφισβητούμενων στοιχείων κι αντιφατικών δηλώσεων, ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει εκτεθειμένος δίχως να μπορεί να δικαιολογήσει τη μετοχική του παρουσία στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ που έλαβε έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχοντας αποσυρθεί από την «κυκλοφορία» μετά και τις χθεσινές διάτρητες απαντήσεις του καθώς οι «κλισέ» δηλώσεις του στιλ «εξελίσσεται προσπάθεια σπίλωσης εις βάρος μου»που ακούγονται πάντα από τα κόμματα εξουσίας σε τέτοιες περιπτώσεις κοστίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως υπουργός εξακολουθεί να μην απαντά σε τίποτα.
 
Καμία απάντηση δεν έδωσε για το γεγονός πως ξαφνικά ανέτρεψε τη δήλωση του στον 9,84 και τον ΣΚΑΪ πως είναι μέτοχος στην εταιρεία, δεν απαντά γιατί έδωσε τις μετοχές του με αρχική ημερομηνία πληρωμής τον Νοέμβριο και σε δέκα δόσεις που θα αποπληρωθούν το 2018, ούτε ξεκαθαρίζει αν ο φερόμενος ως αγοραστής των μετοχών του Γιάννης Κοτταρίδης έχει κατάλληλο πόθεν έσχες για να στηρίξει αυτή την αγορά. Μήπως οι εγγυήσεις αυτής της πώλησης είναι τα κρατικά έργα που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ από εδώ και στο εξής θα λαμβάνει; Μήπως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου; Και μήπως τελικά το γεγονός πως το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με τον συνεταίρο του επί της ουσίας είναι «μαϊμού» καθώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει εντός αυτού ούτε καν εγγυήσεις στην περίπτωση μη καταβολής των οικονομικών του απαιτήσεων, όπως πάντα προβλέπεται σε τέτοιες συμφωνίες;
 
Ταυτόχρονα εξακολουθεί ο κ. Φλαμπουράρης να προκαλεί την κοινή γνώμη αλλά και τη λογική όταν έχοντας τοποθετήσει ως αντιπρόεδρο κα μέλος του δ.σ. τον γιο του Μιχαλη Ρετσίνα Φλαμπουράρη επιμένει να υποστηρίζει πως «καμία σχέση δεν έχει ούτε και συμφέρον από την κατασκευαστική εταιρεία».
 
Κρίσιμο θέμα όμως που εκθέτει περαιτέρω τον 77χρονο εργολάβο είναι κι αυτό με την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κι όχι από κάποιο ΚΕΠ. Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει άμεσα και πριν περάσει περισσότερος καιρός (άρα και μπορέσουν ενδεχομένως να υπάρξουν παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση ή αλλοίωση στοιχείων) να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία εισόδου ακόμα και τα οπτικά από τις καμερες στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο Αρχηγείο για να διαπιστωθεί αν ο κ. Φλαμπουράρης και ο συνεταίρος του Γιάννης Κοτταρίδης όντως εισήλθαν στο κτήριο. Παράλληλα πρέπει να διερευνηθεί το κατά πόσο η σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει τελικά να εκτελεστεί καθώς ο νόμος είναι ξεκάθαρος: εν ενεργεία υπουργός δεν μπορεί να λαμβάνει κρατικά έργα. Ας μην εξχνάμε πως πολλές από τις κατηγορίες που απορρέουν από αυτή την υπόθεση όπως εκτιμά και η αντιπολίτευση, έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, επικαλούμενο εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ, ο Αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που εμφανίζεται να βεβαιώνει στη ΓΑΔΑ το γνήσιο της υπογραφής Φλαμπουράρη στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης της εταιρίας, βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Φλώρινα.

Κριτική για την υπόθεση άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε: «Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε Υπουργός μπήκε ο γιος του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα;» 

Και συνέχισε « Μα, με συγχωρείτε, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ψάχνουμε να βρούμε εάν είχε γίνει μια μεταβίβαση έγκυρα και εμπροθέσμως; Εγώ σας λέω ότι είχε γίνει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η εταιρεία αυτή μπορεί να πάρει όλα τα δημόσια έργα του κόσμου; Η οποία μπορεί να έχει παρένθετα πρόσωπα απλώς;». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης