Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Unicef με σπουδαίο έργο - Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε ο προσωπικός του φίλος δημοσιογράφος των Νέων Ηλίας Γεωργάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef Λάμπρος Κανελλόπουλος. 

Διετέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και υφυπουργός Εργασίας το 1996.

Γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74). Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ. από την ίδρυση του και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1984. Γραμματέας της Π.Α.Σ.Κ.Ε. από το 1986. Μέλος της Επιτροπής επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑ.ΣO.Κ. (1993). Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑ.ΣO.Κ. (από τις αρχές του 1994). Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣO.Κ. από το 1984. Διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε. (1986-88). Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. (1989-93). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF .

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε ο δημοσιογράφος των Νέων και προσωπικός του φίλος Ηλίας Γεωργάκης.


Κλείσιμο

Η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου



Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας του Λάμπρου Κανελλόπουλου, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κυρία Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άνθρωπος ευρείας καλλιέργειας, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου και της αλληλεγγύης, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος αγωνίστηκε πάντοτε υπέρ μιας δημοκρατικής πολιτείας, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των παιδιών, αγωνίστηκε δηλαδή, με όλες του τις δυνάμεις, για τις βασικές αρχές τού ανθρωπισμού, για όλα εκείνα που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου 

«Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος έδινε παντού όπου έδρασε, στο συνδικαλιστικό κίνημα, τη Βουλή και την Κυβέρνηση, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ένα τόνο ευγένειας και μετριοπάθειας. Είχε την ικανότητα να πετυχαίνει συναινέσεις διακρίνοντας  το ουσιώδες. Διέθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 



Δήλωση της Βασιλικής Θάνου για τον θάνατο του Λάμπρο Κανελλόπουλου 


«Η απώλεια του Λάμπρου Κανελλόπουλου στερεί από την κοινωνία μας έναν αυθεντικό εκφραστή των αρχών του ανθρωπισμού, από τη χώρα μας έναν υπέρμαχο των δημοκρατικών αξιών και από τον οικουμενικό σκοπό της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών έναν άοκνο αγωνιστή. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης