Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας επιλέγει την απόδραση για να αποφύγει το λογαριασμό

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας επιλέγει την απόδραση για να αποφύγει το λογαριασμό

«Είπε ψέματα και τώρα θέλει να αποδράσει», είπε ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνοντας μάλιστα πως το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν «όλοι οι Έλληνες»

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας επιλέγει την απόδραση για να αποφύγει το λογαριασμό
Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνιστά «απόφαση απόδρασης» από την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος στήριξης, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στη Χαλκίδα.

«Είπε ψέματα και τώρα θέλει να αποδράσει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας βιάζεται καθώς θέλει «να προλάβει τον λογαριασμό» του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν «όλοι οι Έλληνες». Το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν «οι άνεργοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στην προεκλογική και μετεκλογική στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε ένα στίγμα συνεργασιών και συναινέσεων, συμπληρώνοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η πόλωση. «Επιλέγουμε το δρόμο της συνεννόησης, της μετριοπάθειας, της λογικής, που τόσο έχει λείψει», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε την προσπάθεια στροφής της Νέας Δημοκρατίας προς την πιο κεντρώα πτέρυγά της, διαμηνύοντας πως στόχος του κόμματος είναι να κατακτήσει το χώρο της κεντροδεξιάς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ στάθηκε για μια ακόμα φορά στην αύξηση του ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%, κάνοντας λόγο για παράλογη φορολόγηση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη και ζητώντας εκ νέου την αναστολή εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
Κλείσιμο

«Στις 20 Σεπτεμβρίου, ψηφίζουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, με βασικό κορμό τη Ν.Δ.» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Καταλόγισε «καθεστωτική νοοτροπία» στον Αλέξη Τσίπρα, και τόνισε ότι «αρνήθηκε τη συνεργασία με όλους, δεν θέλησε ούτε να μας δει, ούτε να συζητήσουμε».

Για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε τάξει το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Αποδεικνύεται ότι σε όλα είπε ψέματα, καθώς έγιναν τα ακριβώς αντίθετα», πρόσθεσε.

Συνέχισε τις βολές κατά του κ. Τσίπρα λέγοντας: «Έφερε μία επώδυνη συμφωνία, μείωσε τις συντάξεις, ας γύρισε στην ύφεση». Παράλληλα, υπερθεμάτισε ότι επέβαλαν παλιές αντιλήψεις, την ώρα που μας πουλούσαν το «νέο». «Τους μάθαμε, τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε. Η ελπίδα έδωσε τη θέση της στον φόβο», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης