ΤΙΜΕ: O «Τεφλόν» Τσίπρας και το έξυπνο στοίχημα των πρόωρων εκλογών

ΤΙΜΕ: O «Τεφλόν» Τσίπρας και το έξυπνο στοίχημα των πρόωρων εκλογών

To περιοδικό παρομοιάζει τον τέως πρωθυπουργό με το χημικό αδρανές που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ολισθηρό και άκαυστο

ΤΙΜΕ: O «Τεφλόν» Τσίπρας και το έξυπνο στοίχημα των πρόωρων εκλογών
Τον χαρακτηρισμό «τεφλόν», του χημικού αδρανούς που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ολισθηρό και άκαυστο, χρησιμοποιεί το περιοδικό Time για τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την απόφασή του να παραιτηθεί.

«Ο πολιτικός των στροφών και των ανατροπών παρέβη τις περισσότερες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αλλά είναι πολύ πιθνανόν να επικρατήσει στις εκλογές του επόμενου μήνα» αναφέρει το περιοδικό.

Το περιοδικό κάνει εκτεταμένη αναφορά στα όσα προηγήθηκαν της προσφυγής στις κάλπες και στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα αποκτήσουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν την κυβέρνησή τους. Θα δούν φοροεπιδρομή, μειώσεις στις συντάξεις και μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Για πολλούς Έλληνες αυτό θα μοιάζει με προδοσία γιατί εξέλεξαν τον Τσίπρα τον Ιανουάριο με την υπόσχεση ακριβώς να αποφύγουν αυτού του τύπου τα μέτρα» γράφει το περιοδικό.

Κλείσιμο
Ακόμα, όμως, και αν το κόμμα του Λαφαζάνη αφαιρέσει ορισμένες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι αρκετοί για να αμφισβητήσουν το προβάδισμα του κόμματος στις εκλογές, παρατηρεί το Time.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο Τσίπρας όλους αυτούς τους επτά μήνες έχει χρησιμοποιήσει την ελληνική αίσθηση της θυματοποίησης πορκειμένου να κατηγορήσει την Τρόικα για όλες τις αποτυχίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ μετά από κάθε αποτυχία να πετύχει συναινέσεις έβγαινε στην τηλεόραση για να πείσει τους ΈΛληνες ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν.

Μετά τις εκλογές ίσως χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τις καθεστωτικές δυνάμεις που απεχθάνεται. Θα είναι άλλη μια στροφή 180 μοιρών αλλά οι σκληροί υποστηρικτές του πιθανότατα θα τον συγχωρέσουν όπως έκαναν τόσες πολλές άλλες φορές στη σύντομη περίοδο διακυβέρνησής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης