Ιγκλέσιας (Podemos): Εχουμε φιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα

Ιγκλέσιας (Podemos): Εχουμε φιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα

Η παραίτηση Βαρουφάκη είναι μία έντιμη πράξη καθώς θα βοηθήσει στην ώθηση για μία συμφωνία την οποία η χώρα του έχει ανάγκη, τόνισε ο ηγέτης του κόμματος

Ιγκλέσιας (Podemos): Εχουμε φιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα
Οι Έλληνες πολίτες είπαν "όχι" στη πολιτική της λιτότητας ως τρόπο επίλυσης της οικονομικής κρίσης, δηλώνει ο Ισπανός ηγέτης του κινήματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, σπεύδοντας ωστόσο, να επισημάνει ότι θα ήταν λάθος να συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με την Ισπανία. 

Εν όψει των ισπανικών βουλευτικών εκλογών, οι οποίες αναμένονται στο τέλος της χρονιάς και γνωρίζοντας καλά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να επηρεάσει αρνητικά τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser".

«Ηταν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα», τόνισε ο Ιγκλέσιας σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλη φιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς όμως η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Είμαστε μία οικονομία πολύ πιο ισχυρή στην Ευρωζώνη και μία χώρα σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να κάνει κανείς συγκρίσεις», υποστήριξε ο επικεφαλής του Podemos. 

Σχολιάζοντας την παραίτηση Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ιγκλέσιας υποστήριξε ότι, τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καμία δικαιολογία και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεση στην επίτευξη μιας συμφωνίας. Εκφράζοντας τη λύπη του για την αποχώρηση του Ελληνα πολιτικού από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ιγκλέσιας έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Βαρουφάκη αν και επεσήμανε ότι η αποχώρησή του θα βοηθήσει για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

«Στεναχωρήθηκα πολύ διότι πιστεύω ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας εξαίρετος οικονομολόγος. Εκτιμώ, όμως, ότι η παραίτησή του είναι μία έντιμη πράξη καθώς θα βοηθήσει στην ώθηση για μία συμφωνία την οποία η χώρα του έχει ανάγκη», πρόσθεσε ο ηγέτης του "Podemos". 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης