Λαπαβίτσας: Τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Ντράγκι

Λαπαβίτσας: Τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Ντράγκι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ενώ διευκρίνισε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι δραχμή ή ευρώ»

Λαπαβίτσας: Τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Ντράγκι
Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, επέρριψε τις ευθύνες για την τραπεζική αργία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Mega.​ «Τις τράπεζες δεν τις κλείσαμε εμείς, τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Ντράγκι», ανέφερε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ ήταν αυτός που «έκοψε τη ρευστότητα ως μη όφειλε».

Ερωτηθείς πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες απάντησε ότι ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν στις 7 Ιουλίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαπαβίτσας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ενώ διευκρίνισε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι δραχμή ή ευρώ.

Για την άποψή του περί δραχμής ο κ. Λαπαβίτσας είπε: «Εγώ έχω μια άποψη, την έχω τεκμηριώσει, την έχω καταθέσει και έχω ακούσει τα εξ αμάξης για αυτήν. Η άποψη αυτή περί δραχμής, συντεταγμένης, οργανωμένης, με σύστημα και συζήτηση - συμμετοχή του κόσμου για επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα. Όχι μόνο δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι καν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα για αλλαγή, καλύτερη συμφωνία, ριζοσπαστική αλλαγή της Ελλάδας μέσα στο ευρώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης