Ωρα ευθύνης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ωρα ευθύνης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προσπάθειες να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κάτι το οποίο όμως μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

Ωρα ευθύνης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το σοκ από την αποτρόπαια χρεοκοπία της Ελλάδας, που μετετράπη εν μια νυκτί σε διεθνή οικονομικό παρία από την άφρονη αμεριμνησία των ανεύθυνων κυβερνώντων της, υποχρεώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αναλάβει άμεση δράση για να αντιμετωπιστούν οι επερχόμενες ακόμη πιο δυσμενείς συνέπειες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες.

Η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών είναι η ελάχιστη υποχρέωση με την οποία βαρύνεται ο Ανώτατος Άρχων και ρυθμιστής του Πολιτεύματος, αν θέλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό καθήκον που τον θέλει να συμβολίζει την εθνική ενότητα και τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ώστε, εκτός των άλλων, να αποτραπούν οι πελώριοι κίνδυνοι διχασμού του λαού που εμφανίζονται απειλητικά στον ορίζοντα.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας που από πολλούς παραλληλίζεται με αντίστοιχες εθνικές καταστροφές, δεν μπορεί παρά να κινητοποιήσει τον κ. Παυλόπουλο για να ασκήσει τις  όποιες εξουσίες που του αναθέτει το Σύνταγμα και τις ευθύνες που επιτάσσουν οι μοναδικές ιστορικές στιγμές που διέρχεται η πατρίδα εξαιτίας της απειλής για διεθνή οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Η 1η Ιουλίου 2015 είναι μια ημερομηνία σταθμός και ο ιστορικός του μέλλοντος είναι βέβαιο ότι θα ανατρέξει σε αυτήν για να διαπιστώσει ποιος και πως από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές άσκησε τα καθήκοντά του.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας λένε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα, κάτι τέτοιο  μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Κλείσιμο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις εξελίξεις και έχει αναλάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που δεν δημοσιοιποιούνται.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης